Recent Replies

Recent Topics

Pescuit stationar

Retete pescaresti

Mamaliga de momeala in 9 minute!
Intr-o cutie cilindrica de plastic de cca 400 ml ( din cele de marinata macrou ) se pune 1 1/2 ceasca medie de faina de porumb si una de grau. Se omogenizeaza si se adauga apa treptat pana se face precum un terci ceva mai apos. Se pune apoi aroma. Daca este lichida atunci se va pune ceva mai putina apa.
Se dau pe centrul capacului 4-6 gauri pe un cerc avand diametrul de 2-3 cm .
Se lasa continutul 1/2 ora pentru transferul aromelor si se amesteca iarasi.
Vasul cu capac se va pune in cuptorul cu microunde la puterea de 450W timp de 8-9 minute.
Se pune apoi vasul la racorit cu gura in jos.
O subvarianta : cutia ce urmeaza a se introduce in cuptor va fi “tapetata” cu ulei vegetal iar ingredientele vor fi pregatite intr-un alt vas. Astfel desprinderea se va face mai repede.
Se obtine o mamaliga consistenta dar si elastica ( aruncand un cubulet de pardoseala a facut un recul de cca 2 cm ). Isi pastreaza f bine aroma.
In apa lacului a rezistat peste 3 ore.


Cantitatea obtinuta poate fi suficienta pentru 2 lansete si o zi de pescuit. Se pot pune in cuptor chiar 3 cutii simultan.
Daca nu de prima data, la urmatoarea incercare nu veti pierde mai mult de 15 minute.

Se mai poate testa si in modul urmator: puterea cuptorului cu microunde sa fie setata in pozitia de decongelare si timpul marit la 12 minute caci altfel se obtine o mamaliga cu miezul crud.
O modalitate rapida de pregatirea prorumbului ar fi urmatoarea:
Se pune la fiert in apa plata porumbul impreuna cu 250gr de zahar pana crapa bobul. Dupa fierbere se separa imediat apa de boabe cu strecuratoarea, se pun boabele in borcane de 1 litru, se pune peste arome, atractanti, etc si 250 ml din apa in care a fiert porumbul, se inchide recipientul si apoi se zbate borcanul energic din 15 in 15 minute pana se raceste. In acest mod toate ingredientele intra uniform in boabe, boabele fiind fierbinti vor suge repede toate aromele. Borcanul nu se deschide pana pe balta.
O reteta de mare succes in prepararea boabelor de porumb fiert este urmatoarea: se sorteaza boabele de porumb cu ajutorul unei site. Boabele sortate se pun intr-un vas, de preferinta din inox. Peste boabe se adauga apa, in cantitate cam de doua ori cat cea de boabe. Pentru a creste atractivitatea boabelor se pot adauga si o serie de arome sub forma de uleiuri volatile sau plante aromate (seminte de canepa, anason … ) adaugate in timpul fierberii. Este bine sa adaugam si putina miere sau zahar in apa in care fierbe porumbul. Boabele se fierb la foc mic timp de cca. 1 1/2 pana la 2 ore, in vasul permanent acoperit. Dupa acest timp se opreste focul lasand boabele sa se raceasca odata cu apa. In acest fel boabele fierte se umfla fara sa se sparga. Boabele “explodate” pot servi ca nada sau momeala pentru platica, babusca si caras. Ca arome pot fi folosite uleiurile volatile, Scopex, Aromex, mierea etc. Prefer soiul de porumb “mocanesc” care prezinta o boaba neteda, lucioasa, de culoare rosiatica.. Numarul optim de boabe prinse in carlig este de 2-3, in functie de marimea acestora si de numarul carligului (deschiderea sa);. Carligele se vor lega de linie cu fir textil de 0.2-0.25 mm grosime si o lungime de circa 10 cm lungime. Pe firul textil se pot insera inca 3-5 boabe, alaturi de cele prinse in carlig.
Ca nada de o eficienta extraordinara mentionam boabele de porumb prajite in emulsii cu ulei de usturoi, care atrag si mentin pe loc si pe cei mai pretentiosi crapi. Acest tip de nada este mai putin cunoscuta si utilizata de catre pescari.

Leave a Reply