Recent Replies

Recent Topics

Pescuit stationar

Pastrarea ramelor

Pamantul din care ati scos rama este si materialul bun pentru a le depozita, dar parerea mea este ca in acest pamant se pastreaza greu, dupa cateva zile poate deveni mucos, formand bulgari. Putem scapa de stratul de mucus de pe suprafata ramelor daca le depozitam in iarba umeda, combinata cu muschi de pamant proaspat, stropind aceasta combinatie, la 2-3 zile, de preferinta, cu apa de ploaie.
Daca vrem sa le depozitam pe termen mai lung, trebuie sa le si hranim, iar hrana preferata, celuloza, o obtinem foarte usor rupand in bucatele un cofraj de oua, bucatile le pastram cateva ore in apa statuta apoi le punem in cutia cu rame. Ramele tinute in iarba si muschi vor avea o piele curata si mult mai rezistenta decat cele tinute in pamant. Nu este de neglijat a se folosi ca hrana : resturi de legume ramase dela pregatiea mancarurilor cu exceptia rezidurilor de la usuroi, ceapa, si alte asemenea. Totodat e f indicata utulizare unor bucati de coceni de porumb. Acestia constiruie loc de hrana si de adapost. Revenind la pastrarea ramelor pe un timp mai lung trebuie sa amintim ca nivelul de umezeala este cel mai important lucru in cutia sau lada cu rame. Este indicat sa folosim un pulverizator pentru stropirea compostului si ideala apa este apa de ploaie, bineinteles daca ne sta la dispozitie, dar apa “grea” de la robinet ne poate creea probleme in “crescatoria” improvizata.

O putem numi crescatorie pentru ca o lada populata cu rame inca din luna aprilie, acordandu-le ingrijirea si hrana necesara, ne va asigura cantitatile necesare pentru tot sezonul, recoltarea putand incepe in lunile iulie – august
momeala nr.1 pentru clean e pasta obtinuta prin amestecarea a 200 gr. miez paine- de preferat cea turceasca- cu branza fermentata cu un miros cat mai puternic cam 100 gr ar fi de ajuns se amesteca bine apoi se adauga putina faina de grau pana se obtine consista dorita.Se tine la frigider cam 10 ore in folie plastic.Se monteaza pe calig de 4 sau 5 in forma de para cu varful acului expus.Unii meseriasi recomanda montarea pe fir de par ca pe boiless dar lucrurile se complica aici putin pentru ca pasta poate sari de pe firul de par la lansare deci consistenta trebuie sa fie perfecta.

Leave a Reply