Recent Replies

Recent Topics

Pescuit stationar

Pastrarea ramelor

Pamantul din care ati scos rama este si materialul bun pentru a le depozita, dar parerea mea este ca in acest pamant se pastreaza greu, dupa cateva zile poate deveni mucos, formand bulgari. Putem scapa de stratul de mucus de pe suprafata ramelor daca le depozitam in iarba umeda, combinata cu muschi de pamant proaspat, stropind aceasta combinatie, la 2-3 zile, de preferinta, cu apa de ploaie.
Daca vrem sa le depozitam pe termen mai lung, trebuie sa le si hranim, iar hrana preferata, celuloza, o obtinem foarte usor rupand in bucatele un cofraj de oua, bucatile le pastram cateva ore in apa statuta apoi le punem in cutia cu rame. Ramele tinute in iarba si muschi vor avea o piele curata si mult mai rezistenta decat cele tinute in pamant. Nu este de neglijat a se folosi ca hrana : resturi de legume ramase dela pregatiea mancarurilor cu exceptia rezidurilor de la usuroi, ceapa, si alte asemenea. Totodat e f indicata utulizare unor bucati de coceni de porumb. Acestia constiruie loc de hrana si de adapost. Revenind la pastrarea ramelor pe un timp mai lung trebuie sa amintim ca nivelul de umezeala este cel mai important lucru in cutia sau lada cu rame. Este indicat sa folosim un pulverizator pentru stropirea compostului si ideala apa este apa de ploaie, bineinteles daca ne sta la dispozitie, dar apa “grea” de la robinet ne poate creea probleme in “crescatoria” improvizata.

Continuare “Pastrarea ramelor

Pescuit stationar

Retete pescaresti

Mamaliga de momeala in 9 minute!
Intr-o cutie cilindrica de plastic de cca 400 ml ( din cele de marinata macrou ) se pune 1 1/2 ceasca medie de faina de porumb si una de grau. Se omogenizeaza si se adauga apa treptat pana se face precum un terci ceva mai apos. Se pune apoi aroma. Daca este lichida atunci se va pune ceva mai putina apa.
Se dau pe centrul capacului 4-6 gauri pe un cerc avand diametrul de 2-3 cm .
Se lasa continutul 1/2 ora pentru transferul aromelor si se amesteca iarasi.
Vasul cu capac se va pune in cuptorul cu microunde la puterea de 450W timp de 8-9 minute.
Se pune apoi vasul la racorit cu gura in jos.
O subvarianta : cutia ce urmeaza a se introduce in cuptor va fi “tapetata” cu ulei vegetal iar ingredientele vor fi pregatite intr-un alt vas. Astfel desprinderea se va face mai repede.
Se obtine o mamaliga consistenta dar si elastica ( aruncand un cubulet de pardoseala a facut un recul de cca 2 cm ). Isi pastreaza f bine aroma.
In apa lacului a rezistat peste 3 ore.

Continuare “Retete pescaresti

Pescuit stationar

Anisakiaza

Cel mai mancat PESTE din Romania este INFESTAT cu un PARAZIT MORTAL: „Iti GAURESTE stomacul in 6 ore”!

Cei mai mancati pesti din Romania par a fi infestati cu un parazit mortal, deosebit de periculos pentru om. Anisakiile sunt niste viermi care traiesc in cavitatea abdominala si in muschii pestilor de apa de mare ca heringul, morunul si macroul.

Contaminare si simptome

lngerata prin intermediul pestilor infestati, larva ajunge in stomac sau in intestin, apoi se cuibareste in peretele lor. Prezenta sa se manifesta printr-o durere abdominala uneori violenta si prin semne alergice (urticarie, prurit, edem etc.).

Cand boala nu este tratata, la cateva saptamani dupa infestare se declanseaza o ocluzie intestinala, provocata de formarea unei tumori care inglobeaza larva (granulom eozinofil al intestinului).

Tratament

Tratamentul anisakiazei consta in extragerea chirurgicala a larvei. Anisakiaza se previne asigurand congelarea pestelui oceanic in momentul pescuirii lui (el trebuie sa fie eviscerat si apoi congelat la -20 grade Celsius) si gatindu-l pe foc inainte de a-l consuma.

Anisakis este un vierme mic, alb laptos, lung de 3-4 cm. Ajuns in sistemul nostru digestiv, cand vine in contact cu acizii gastrici din stomac, elibereaza enzime atacand peretele abdominal. In 5-6 ore acesta poate provoca o gaura in intestin sau stomac.