Recent Replies

Recent Topics

Legislatie

ANPA si ARBDD, probleme

 …ANPA si ARBDD pun foarte putin pret pe educarea pescarilor sportivi desi ei emit permisele. In tarile civilizate si unde este nevoie se fac niste cursuri in care individul invata tot ce trebuie despre speciile de pesti, natura si asta in limba statului respectiv apoi vine examenul care e mai dur decat scoala noastra de soferi. Daca treci cu brio si devii pescar sportiv e clar ca stii ce ai de facut si esti capabil sa si faci. La noi vine orice boschetar, isi cumpara permisul si apoi face ce il taie capul iar ANPA sau ARBDD se plang ca pescarii sunt nu stiu cum si turistii la fel. Pai tu le dai calitatea de pescari apoi tot tu strigi ca nu sunt educati.

     La nivelul Deltei se incearca timid a se face ceva dar timid si prost. Desi toti din ministere si conducerile institutiilor bugetare stau prin tari straine cat pot, pe banii nostrii, nu au capacitatea de a aduce de acolo idei bune care sa poata fi aplicate la noi. Un exemplu simplu este camparea in Delta. A considerat un zevzec cum ca in rezervatie camparea e interzisa peste tot mai putin in trei locuri autorizate. Cine are in grija cele trei locuri? Nu conteaza, dar in toata rezervatia sa accepti camparea doar in trei locuri trebuie sa fii cel putin tampit. Pai cum vrei sa vina turistii, romani sau straini cand toata Europa e plina de locuri de campare cu sute de rulote si corturi si tu accepti doar trei si alea cate una in Sfantu Gheorghe, Partizani si Sulina. Deci ma duc cu bacul la Sulina cu rulota, ma campez apoi vin cu barca sa vizitez Parchesul-Somova la 100 km. De ce nu se gandesc sa amenajeze cat mai multe locuri, sa le faca rustic cu lemn si stuf, sa le dea de munca localnicilor, sa aibe fiecare zona om angajat care sa vina zilnic cu caruta sa ridice gunoiul, sa ajute localnicii sa poata trai din turism, sa dezvolte si sa incurajeze mersul cu barca cu vasle, cu caiacul si sa interzica motoarele mari si viteza nesimtita.

      Uitati-va pe Panoramio in Google Earth sa vedeti ca eu am in Delta cred peste 500 imagini care sunt vazute in toata lumea si dupa care se ghideaza zeci de mii de turisti cand aleg sa viziteze Delta iar in restul tarii mai am cateva mii de poze, toate postate gratis cu care fac propaganda tarii noastre in lume, iar ministerul turismului, ANPA, ARBDD nu au nicio imagine !!! Cum isi promoveaza ei obiectivele? Cu frunze de milioane de euro? Pe care nimeni nu le baga in seama. Asta e diferenta dintre niste hoti grasi si mari si un cetatean amarat care tine la tara lui. Dar lucrurile astea se vad si urmele nu pot fi sterse adica nici minciunile si hotiile lor nu pot fi ascunse la infinit si nici meritele unora ca mine sau ca altii nu vor ramane in umbra mult timp asa ca se merita sa ne luptam cu ei, se merita deoarece avem cu ce sa le dam peste nas unora care au trecut prin posturile de conducere din aceste ministere doar cu gandul de a ne fura. Ideile noastre vor ramane aici scrise si datate ca marturie peste timp cum ca noi am putut gasi niste solutii simple si ieftine si ei nu.

Leave a Reply