Uncategorized

SATURAT DE POZE CU PESTI IN CHIUVETA

Din pacate FB-ul, si nu numai, este plin de poze ale unor pescari ” sportivi ” ( asa se considera ei daca si-au platit permisul ) cu capturile lor, de cele mai multe ori in chiuveta de la bucatarie, pe tocator sau carpator, in galeata, plasa de palstic, etc… .

Binenteles ca toti acei pesti sint morti indiferent daca se incadreaza sau nu la dimensiunile minime de retinere sau nu. De multe nici nu mai sint preparati pentru a fi mancati de autorul faptei sau de catre familia acestuia, si sint aruncati la pisici, gaini sau gunoi.

Oare cat mai dureaza ca acesti ” pescari ” sa inteleaga ca pescuitul este un sport, nu o sursa de trai sau o lauda personala in fata unui vecin?

Nu-mi aduc aminte ca un sportiv dupa ce a castigat un premiu banesc la o competitie sa-si puna pe internet poza cu sacosa plina de bani sau cu contul avand mai multe sau putine cifre.

Avem peste 20 de ani de cand incercam sa ne apropiem de lumea civilizata, dar se pare ca romanii inteleg tare greu faptul ca daca vrei sa fi considerat civilizat atunci trebuie sa te si comporti civilizat.

 

1 comment to SATURAT DE POZE CU PESTI IN CHIUVETA

  • Si completarea mea, aceeasi de fiecare data, hai sa incepem cu noi! Eu recunosc ca inca nu ma ridic la standardele europene. Am naravuri proaste, din cand in cand imi vine sa mai arunc o sticla ceva sau daca o vad aruncata de altul nu ma aplec sa o ridic sau mai omor un peste mic… E mult de munca… Dar, am reusit sa trec totusi de etapele de pescuit si comportament din epocile de piatra sau bronz in care se scalda alti multi compatrioti de-ai mei.

Leave a Reply