Recent Replies

Recent Topics

Legislatie

Doar C&R in Delta Dunarii la crap, salau, stiuca si somn

Guvernatorul Deltei Dunarii propune ca in 2018 sa nu se mai retina crap, salau, stiuca si somn iar pescuitul sportiv al acestor specii sa se faca doar cu naluci artificiale.

Dezbaterile au inceput si din ce am frunzarit si eu constat ca mare parte dintre participantii la aceste discutii se opun acestor modificari.

Nu am de gand sa judec pe nimeni, vreau doar sa imi expun parerea mea aici, asta si pentru ca multi prieteni ma intreaba ce parere am si pentru ca timpul si rabdarea nu imi mai permit sa intru in polemici pe toate forumurile.

Eu cred ca legea e buna, orice masura care incearca sa salveze o bucatica din Delta este de luat in calcul. In ce ma priveste pescuiesc 90-95% cu eliberare, merg in Delta si in februarie, si in decembrie si in prohibitie adica in momente in care nu se pescuieste si merg cu placere si bucurie. Ma bucur de liniste, de pasari, de peisaje. Probabil ca nu se va supara nimeni daca prinzi un peste din categoria celor 4 si il pui acolo intr-un ceaun, asta cred ca ar trebui sa fie defapt filosofia Deltei, prinzi, mananci acolo ceva iar restul il eliberezi. 

Delta Dunarii este un loc in care daca te duci si cheltuiesti niste bani ca turist sau si pescar, nu trebuie sa iti faci calcule sa iti scoti cheltuiala prin ceea ce duci acasa. Sunt multe alte exemple de locuri in care te duci si doar cheltuiesti bani precum, baruri, cluburi, teatru, meciuri, concedii, locuri din care nu trebuie sa vii acasa cu ceva “suveniruri” ca sa iti scoti cheltuiala.

Ipoteza cum ca iti doresti sa mananci un peste proaspat din Delta este doar o acoperire a lacomiei zic eu, un peste proaspat este acel peste pe care il iei din apa si il pui in tigaie si nu cel prins azi, sarat si tinut fie prin masina fie printr-o combina frigorifica nu stiu cate zile apoi mancat. 

Fiecare individ va cauta si va gasi fel de fel de motive pentru a-si justifica actiunile dar cred ca daca iti doresti cu adevarat ca Delta sa prospere si sa ai parte de momente frumoase cand o vizitezi atunci orice efort merita.

Exista mai nou si o batalie pescari sportivi versus comerciali versus braconieri, ca de ce ala sa prinda si sa duca acasa, ca de ce de ala nu se ia nimeni. Sunt doar motive in opinia mea, nu are importanta daca ai in buzunar un permis de sportiv, unul de comercial sau niciunul fiindca braconier poti fi in oricare dintre aceste situatii prin modul in care desfasori activitatea de prins peste. Deci nu ne luptam intre categorii, e vorba de oameni cu bun simt si de oameni fara bun simt.

Prefer sa prind pesti mari si multi si sa ii eliberez decat sa prind mici si putini si sa ii iau acasa.

 

Leave a Reply