Recent Replies

Recent Topics

Organizare

Semne bune anul are, sau nu

Link formular Politie Frontiera pentru obtinere PG, permise pescuit in zona de frontiera

Incepem ca de fiecare data noul an de pescuit recreativ orbecaind in bezna. ANPA nu s-a hotarat inca daca emite permisele de pescuit pe 2019, daca ne cere vreo taxa, cate permise v-a elibera… A dat un comunicat cum ca pescuim deocamdata pe baza permiselor din 2018, cei care am apucat fiindca ceilalti nu au si ei dreptul legal, si gratuit?!?, de a pescui intr-o apa libera din tara lor. Solutii de compromis oricum ar fi fost daca ar fi avut cine sa le gandeasca din timp. Nu poti sa te trezesti in mijlocul sezonului si sa spui ca nu mai tiparesti permise fiindca s-a depasit cota admisa de peste retinut pe ramura recreativa… Mare part! Daca exista un studiu de specialitate, civilizat era sa apara public de la inceputul sezonului 2018 si sa se gaseasca solutii fara discriminare, pentru toti pescarii doritori de permis, nu pe apucate ca inca nu traim in jungla. Puteai sa scazi cota de retinere, sa zicem la 2 kilograme si atunci dublai numarul de permise sau dadeai si alora care nu au apucat, permise roz-bombon de pescuit doar cu eliberare. Zic si eu, asa ca sa ma aflu in treaba dar eu nu sunt lucrator ANPA si poate ca nu am idei atat de stralucite precum ale celor ce au oprit tiparirea permiselor in 2018.

O sa imi reprosati probabil ca sunt prea suparat pentru un inceput de an dar chiar sunt pentru ca am destule motive sa fiu. Imi propusesem sa completez formularul pentru permisele de pescuit in zona de frontiera, deh, momentan cu ANPA ul 2018 valabil ar trebui sa le obtinem ca si anul trecut. Nu e timp de pierdut ca nu stii cum se sucesc responsabilii astia ai nostrii sau mai rau, apar permisele 2019 si nu apuc… In fine, am completat si am trimis completand pentru judetele in care cred ca voi ajuge sa pescuiesc. In vreo doua ore am si primit de la Calarasi deci succes si voua! Astept sa apara usor usor si celelalte. Iata linkul mai sus, pe fond albastru

Bineinteles ca bucuria a durat doar cateva minute, exact atat cat mi-a luat ca sa imi dau seama ca pentru PG ul de Tulcea am nevoie de permisul de pescuit ARBDD iar pentru asta am nevoie si de permisul de acces in rezervatie. Deschid pagina ARBDD si pauza, permisele online nu se elibereaza pana pe 12 ianuarie. De ce? Ce planuri or avea si baietii astia cu noi, poate doar Dumnezeu sa mai stie. Cert este ca pe vreo 15 decembrie am intrat pe pagina rezervatiei cu gandul de a-mi lua permisul mai devreme dar nu am reusit sa finalizez si am uitat sa mai insist. Eram sigur ca nu ai baza in ei si in predictibilitatea unei institutii care e dirijata politic de maestrii lipsei de predictibilitate si ma abtin sa mai scriu si alte ganduri despre ei. Cum pana mea poti sa justifici ca 12 zile nu poti elibera niste permise online? Vai de tarisoara asta!

Leave a Reply