Recent Topics

Reply To: Unelte si accesorii pentru pescuit

#10074
bogdanbogdan
Keymaster

Ma bucur ca m-ai inteles, Nelu!

Stiu ca eu singur cu un bob sau doua nu fac mare lucru. Dar unele persoane ( putine intr-adevar ) care m-au vazut ca am aruncat bobul de orez au inceput si ele sa arunce cate unul. Asa mai cu regret la inceput, dar pana la urma i-am vazut ca se simteau mai linistiti, parca se simteau cumva mai putini pacatosi in fata unui judecator suprem inchipuit de ei.

Ideea este simpla si veche. Daca vrei sa schimbi comportamentul oamenilor din jurul tau, trebuie sa incepi cu tine!  Incepe cu omul din oglinda!     Vezi MICHAEL JACKSON,  “Man In The Mirror“. Chiar si el stia de treaba asta. Nu stia el de pestii din Romania, dar stia cum s-ar putea schimba conceptia oamenilor prin exemplul personal.

Sint convins ca va dura multi ani pana se va intelege ca pescuitul sportiv este un sport. Daca ne ajuta autoritatile, prin amenzi usturatoare, vom avea mai multi pesti, dar asta nu inseamna neaparat ca oamenii vor intelege faptul ca pescuitul sportiv este un sport. Pescuitul sportiv nu este un fapt sau o actiune care serveste la hranirea familiei, sau umplerea frigiderului, sau comercializarea pestilor capturati. Chestile acestea fac parte din pescuitul comercial sau industrial.

Hai sa facem analogie intre pescuitul sportiv si orice altfel de sport pentru care trebuie sa platesti ceva ca sa il poti practica.

De exemplu ping-pong.

Mergi cu paletele tale si mingile tale. Platesti xx,xx ron pentru a juca in sala si pe mesele lor yy,yy ore.

Indiferent daca pierzi sau castigi, nu pleci acasa nici cu masa, nici cu fileul, nici cu partenerul invins. Eventual recuperezi mingile care nu s-au spart.

Cam asa imteleg eu pescuitul sportiv, ca pe orice alt sport.

Ma repet! Asta este conceptia mea, nu oblig pe nimeni sa gandeasca la fel ca mine!

Fiecare om trebuie sa faca ce considera ca este mai bine pentru el si familia lui! Dar, eu sfatuiesc ca acei oameni sa se gandeasca si putin, putin in viitor.

Cam atat am avut de spus in seara asta, subiectul cred ca va ramane deschis muuuuuulti ani.

 

Comments are closed.