Recent Topics

Reply To: Regrete

Home Forums Regrete si Multumiri Regrete Reply To: Regrete

#10391
CatalinCatalin
Keymaster

Am un prieten in Sulina, Nea Ion Jigarov, care e trecut de 70 ani si care a fost si este pescar si cu plase si cu undite. Pescuieste impreuna cu sotia atunci cand vremea le permite si cand stie sau aude ca trage pestele. Are o barca mare din tabla cu motor diesel, Aerostar de la o motopompa si isi face treaba cu ea. Oameni buni si primitori, m-au tinut la ei in casa fara bani intr-o primavara cand umblam ca un bezmetic cu cortul prin Sulina pe la 5-6 grade. Le-a fost mila de mine si m-au cazat si m-au hranit, mai ceva decat Merkel pe refugiatii sirieni.
Astazi am aflat ca oamenii astia buni si civilizati au iesit ieri la peste undeva in zona campingului din Sulina cu gandul de a ramane si peste noapte dar planul le-a fost zadarnicit de o salupa de golani care curentau la greu pe Dunare si care i-a amenintat cu inecul daca nu parasesc zona.
Ciudat ca nu era in zona nicio alta barca…
Sulina era o oaza de liniste si de stare de bine si nu trebuie distrusa. Nu stiu daca organele de control ale zonei au avut vreo implicare dar cu siguranta nu si-au facut datoria fiindca Bara Sulina poate fi supravegheata usor de la distanta, la fel cum traficul ambarcatiunilor pe timpul noptii trebuie monitorizat.

Comments are closed.