Recent Topics

Reply To: Pescuitul pe canale

Home Forums Pe unde am pescuit in ultimul timp Pescuitul pe canale Reply To: Pescuitul pe canale

#10494
bogdanbogdan
Keymaster

SCURT RAPORT DE WEEK-END

Vineri, 25 sept, orele 14-15: apa foarte scazuta ( cel mai mic nivel pe care l-am vazut ), vremea in schimbare, rafale puternice de vant din toate directiile. Am incercat la clean si avat, capturi zero.

Sambata, 26 sept, orele 9-13: apa la ora 9 era mare, la ora 11 a ajuns iar la minimul istoric, la ora 13 iar era crescuta. Barajul si-a facut de cap. Vremea inchisa, putina burnita, vant usurel. Am incercat iar la avat si clean, am prins 4 cleni apropiati de 20 cm si 4 pui de avati cam la aceleasi dimensiuni, si acestia din urma au intrat pe musca de clean. La streamere de avat am avut un singur atac, dar probabil tot un pui deoarece nu a reusit sa inghita si carligul.

Duminica, 27 sept, orele 8-10: apa la nivel ridicat, vreme inchisa, vant slab. Am incercat doar la clean, am prins un clenut de vreo 23-25 cm si un oblete.

Pescarii de stationar au fost prezenti si ei, braconieri am vazut doar duminica. Ce a m vazut capturi la stationar au fost cateva albituri si un caras cat palma unui pusti de 12 ani.

Braconierii au reusit un crap de vreo 2 kg inainte cu putin sa ajung eu. Crap, care a fost trantit cu dusmanie de pamant si repede bagat la portbagaj. Stilul de braconat a fost la hata ( cu 3 ancore pe fir ). Mie mi se pare cel mai sadic stil de braconat. Cu siguranta cei care practicau acest stil nu au facut-o ” de foame ” sau ca nu au ce sa puna la copil de mancare la scoala. Vorbeau tare si le-am auzit un calcul : ” Pai iau un salau de 10 kile, e 2 milioane direct “. Eu stiam ca salaul e mai scump, iar unul de 10 kg nu stiu daca mai exista in libertate pe apele din Romania. Am vazut cu ani in urma un trofeu facut din unul de 6 kg, prins tot la hata pe Mures undeva langa Orastie. E imens!!! Imposibil de scos din apa cu lansete de pescuit sportiv.

Comments are closed.