Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Toamna la Romani

Home Forums Dimineata la cafeluta Toamna la Romani Reply To: Toamna la Romani

#10702
CatalinCatalin
Keymaster

O noua toamna, o noua poveste

In urma cu cativa ani ma intalneam in Delta, in Pardina, cu doi pescari ramniceni-sarateni. Am petrecut impreuna cateva zile, timp in care am intalnit la piciorul podului de pe Canal 36 un pescar moldovean trecut de 65 ani. A avut loc o discutie intre pescarul moldovean si cel buzoian pe care eu doar am ascultat-o.

Am aflat atunci de la moldovean cum pescuia el, ziua mergea in Pardina pe canalul din fata pichetului frontierei si prindea carasei. Acolo sunt milioane de carasei si la rama sau viermusi se prind instantaneu dar asta ramane intre noi. In restul zilei el dormea sau socializa cu bastinasii apoi seara se apuca de treaba. Lansete tapanoase, fire si carlige idem si stat pe momeala vie la somn la picioarele podului.

Avea omul luati cativa somni, 15, 10, 7 kilograme, pe care ii tinea congelati la tanti-femeia care locuieste in epava de mai sus de ecluza Pardina ( aia de la pod, batrana aia cu vacile ).

Pescarul buzoian si cu cel bucurestean nu se gandira sa ii fure pestele moldoveanului asa ca povestea a ramas nescrisa…

In 2015 Marele Boss a ajuns in Pardina in octombrie si spre surprinderea lui la piciorul podului era instalata o rulota. Mai tarziu a aparut si vestitul break cu numere de Bacau, ceea ce m-a facut sa ma gandesc imediat la vechea cunostinta, si nu am gresit deloc. 

Il cheama nea Costel, este din Onesti, si cred ca s-a hotarat sa isi petreaca ultimii ani din viata acolo in Pardina. Are cu el cam tot ce ii trebuie unui om modest, o casuta pe roti, aragaz cu butelie, incalzire, telefon mobil, autoturism… Pescuieste la fel, noaptea la somn cu caras viu iar ziua doarme, mai prinde ceva salai, avati si stiuci la spinning, mai vinde la pescari din surplus…

Am vorbit cu el cat am stat acolo si am reusit sa ii iau si numarul de telefon, poate ma mai informez si eu inainde de a pleca acolo. Nu vreau sa ii fac aici public acest numar, cine are nevoie de el sa ma caute personal si daca consider ca il merita i-l dau. In acest merita se include si disponibilitatea omului de a se duce apoi la nea Costel cu o sticla de ulei sau benzina, o atentie cat de mica…

 

Comments are closed.