Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Pescuitul pe canale

Home Forums Pe unde am pescuit in ultimul timp Pescuitul pe canale Reply To: Pescuitul pe canale

#10781
bogdanbogdan
Keymaster

Ai dreptate, dar in acelasi procent ai sanse sa prinzi zile slabe.

Din fericire eu le tin minte pe cele bune, iar pe cele cu rezultate slabe la pescuit le consider o iesire in natura la aer curat, nicidecum o pierdere de timp sau bani.

In ultimele 2 saptamani, pana duminica trecuta, am fost prezent aproape zilnic pe canal la Mintia sperand sa-mi fac o ideee cat mai clara despre conditiile in care se prinde mai bine.

Am reusit sa concluzionez ca indiferent de nivelul si dinamica apei sau starea vremii si a perioadei din zi, rapitorii se hranesc cand au ei chef. Nu au lege!

La fel cum am concluzionat in concediul din toamna anului trecut cand aproape 10 zile am fost la clean pe Strei cam in acelasi loc, adica Bretea.

Am prins toate combinatile de nivel al apei, vreme si ore din zi. Cateodata am prins bine si foarte bine, in alte dati slab sau deloc in conditii identice.

Teoriile despre solunare, starea vremii, nivelul apei, etc… nu se respecta deloc unde am pescuit eu in aceste 2 concedii.

Nu zic ca teoriile respective nu se apropie de adevar in locuri unde se indeplinesc conditii ideale de pescuit ( cum ar fi intr-un laborator ), dar pe rauri cu baraje care schimba frecvent nivelul si debitul apei respectivele teorii nu au relevanta.

Concluzia mea este ca indiferent de starea vremii sau nivelul apei, pestii se hranesc la un moment dat si atunci pot fi prinsi.

Temperatura apei intr-adevar conteaza, eu am tras concluzile de mai sus pentru perioada otcombrie-noiembrie, o tepmeratura a apei undeva intre 10 si 14 grade. ( pe canalul de apa calda de la Mintia nu mai este apa calda, doar numele a ramas asa ).

 

 

 

Comments are closed.