Recent Topics

Reply To: Braconaj si antibraconaj

Home Forums Dimineata la cafeluta Braconaj si antibraconaj Reply To: Braconaj si antibraconaj

#10917
CatalinCatalin
Keymaster

300 kilograme produse din pește confiscate la Pardina

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competență a Sectorului P.F. Pardina un cetățean român care transporta, cu un autovehicul, cantitatea de 300 kilograme produse din pește, fără documente legale.

În data de 12.11.2015, în jurul orei 14:35, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Pardina, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, în zona de competență, un autovehicul marca Hyundai înmatriculată în județul Suceava, condusă de cetățeanul român B.I.., în vârstă de 52 de ani.

În urma controlului, a fost găsită cantitatea de 276 kilograme pește din speciile caras și știucă, 20 kg pastă pește, 5 kg raci și 500 grame icre știucă, pentru care bărbatul domiciliat în județul Suceava nu a prezentat documente de proveniență și transport.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de produse pește, care a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘deținere și transport a peștelui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit fără documente legale’, faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. h din O.U.G. 23/ 2008, modificată și aprobată prin Legea 317 /2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Subinspector de poliție

Alexandru ION

Comments are closed.