Recent Topics

Reply To: Braconaj si antibraconaj

Home Forums Dimineata la cafeluta Braconaj si antibraconaj Reply To: Braconaj si antibraconaj

#10938
CatalinCatalin
Keymaster

Polițiștii Serviciului de Poliție “Delta Dunării” și ai inspectoratelor de poliție județene din Brăila și Tulcea au desfășurat, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliției Române, o acțiune în municipiul Brăila, pentru combaterea comerțului ilicit cu pește, informează Agerpress.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au controlat 8 societăți comerciale de profil piscicol, au constatat 6 infracțiuni de comiterea cărora sunt bănuite 6 persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare de 6.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, aproximativ 840 kg. de pește, 54,5 kg. de icre de crap și 15 kg. de raci, în valoare de 10.456 de lei.

Cu titlu exemplificativ:

La sediile sociale a două societăți comerciale, administrate de un bărbat, de 35 ani, din municipiul Brăila, polițiștii au găsit 466 kg. de pește și produse din pește ( fileuri, pește eviscerat sărat și tacâmuri din pește) dintre care, 366 kg. de pește subdimensionat, precum și 33 kg. de icre de crap, fără documente legale de proveniență sau autorizații de prelucrare a peștelui.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar peștele și icrele au fost ridicate și predate unei societăți profil, în vederea valorificării.

Comments are closed.