Recent Topics

Reply To: La pescuit in Republica Moldova

Home Forums Pescuit prin Europa La pescuit in Republica Moldova Reply To: La pescuit in Republica Moldova

#10951
CatalinCatalin
Keymaster

Directorul Serviciului Piscicol, suspendat și cercetat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

Iurie Ursu, Directorul Serviciului Piscicol, a fost suspendat din funcție. Un ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul Mediului, Valeriu Munteanu. Asta după ce Iurie Ursu și-a promovat propriul fiu, Artiom Ursu, în funcția de șef al Serviciului Inspectare și Protecție a Resurselor Biologice Acvatice a Serviciului Piscicol.

”Șeful Serviciului Inspectare și Protecție a Resurselor Biologice din cadrul Serviciul Piscicol este fiul directorului Serviciului Piscicol, promovat contrar legii la o funcție publică de conducere, chiar dacă nu întrunea cerinţele legale. Am dispus inițierea anchetelor de serviciu, atât pentru admiterea conflictului de interese, cât și pentru îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor, cu suspendarea funcționarilor implicați”, a menționat Valeriu Munteanu.

Totodată, ministrul a dispus inițierea unei anchete de serviciu ”privind admiterea conflictului de interese la numirea în funcția publică de conducere a unei rude directe și îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu”.

Ieri, ministrul Mediului a efectuat o vizită inopinată pe lacul de acumulare Dubăsari, de pe fluviul Nistru, unde este interzis categoric pescuitul industrial. Acolo, au fost descoperite sute de plase, întinse de braconieri.

Comments are closed.