Recent Topics

Reply To: Informatii strict utile

Home Forums Informatii utile, interesante Informatii strict utile Reply To: Informatii strict utile

#11026
CatalinCatalin
Keymaster

Studiez in fiecare iarna statisticile legate de mediile multianuale ale temperaturilor. 

Postez un tabel care imi place si care poate nu este exact pentru fiecare localitate a tarii dar care ne arata totusi multe chestiuni interesante.

Prima concluzie pe care o trag este ca luna cea mai friguroasa, defapt si singura luna cu temperatura medie negativa, este ianuarie. O medie de minus 1-2 grade, care teoretic nu ar trebui sa sperie pe nimeni in ideea ca orice minus exagerat va fi compesat cu un plus pe masura.

O alta observatie ar fi aceea ca o corespondenta a temperaturilor pe luni ar arata cam asa, februarie-decembrie, martie-noiembrie, aprilie-octombrie, mai-septembrie si iunie-august. Adica luni aproppiate din punct de vedere al mediilor de temperatura.

Legatura dintre aceste temperaturi ale aerului si cele ale apei Dunarii este una direct proportionala, si astfel in intervalul 20 martie – 10 aprilie de exemplu, in Delta ar trebui sa avem o temperatura a apei cuprinsa intre 6 si 10 grade.

Atentie, gradele astea sunt afara, in aer si apa, nu in berea sau tuica pe care unii colegi de-ai nostri le vor consuma acolo!

 

Comments are closed.