Reply To: Romanii, mix de inteligenta si prostie

Home Forums Social, politic si administrativ Romanii, mix de inteligenta si prostie Reply To: Romanii, mix de inteligenta si prostie

#11574
AvatarIulian
Participant

Religiile le oferă escrocilor un mijloc legal prin care fricoșii și ignoranții sunt deposedați de bani și averi. Religiile au unit enoriași împotriva altor enoriași și au prosperat de pe urma aversiunilor dintre aceștia.

Creștinismul are peste 40.000 de denominații.
Patruzeci de mii de culte. Fiecare dintre acestea le consideră pe celelalte false. Practic, ”escrocii strigă escrocii”.

Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică au cei mai mulți enoriași. Aceste două culte confirmă escrocheria prin averile și capitalul bănesc deținut, în pofida numărului tot mai scăzut al enoriașilor care le ”vizitează” lăcașurile de cult. Deși scad sumele donate direct de enoriași, averile și banii bisericilor/clericilor se înmulțesc.

Cum se întâmplă asta?
În statele corupte, politicienii sunt cei mai mari aliați ai clericilor. Asta nu înseamnă că politicienii sunt singurii piloni ai corupției.Enoriașul oferă sume de bani preoților atunci când comandă un acatist, când cumpără indulgențe. Astfel, enoriașul corupe.

Enoriașul cumpără cel mai mare colac și-l dă de pomană în numele lui Dumnezeu. Ăia mai mici sunt pentru ”alții mai mici și mai insignifianți”.

[În copilărie, bunică-mea mă chema să-mi dea ”colacul lui Dumnezeu” și la un moment dat i-am zis că am treabă, să-l dea surorii. A râs batjocoritor închinându-se și spunându-mi că ”trebuie” să mi-l dea mie pentru că sunt cel mai tânăr ”bărbat” al casei. Discriminarea este încurajată și promovată ca virtute de către ideologiile religioase.]

Disprețul față de cel diferit este o monedă de schimb al religiilor.

”Moralitatea religioasă” se rezumă la câți bani poți face din dogma X și Y. Atunci când cultul pierde ”abonați”, atunci când o discriminare nu mai aduce profit, cultul schimbă macazul, își încalcă propriile dogme. Exemple: în unele culte, femeia are voie să predice, iar cununiile sunt oficiate și pentru persoanele LGBT. În Europa, nu demult, femeile erau (încă mai sunt prin Orientul Mijlociu și Africa) omorâte cu pietre. Când n-a mai adus profit, n-au mai fost omorâte. Religia este o industrie care poate supraviețui doar prin profit, nu prin dimensiune spirituală, credință. Zamolxis (și alte mii de zei) nu mai are nicio biserică pentru că nu mai aduce profit. Dacă azi ar crește cererea de lăcașuri de cult pentru venerarea lui Thor, escrocii, care acum pierd enoriași, și-ar schimba imediat religia. Un botez, o frecție la picior de lemn, și gata-i convertirea. De parcă i-ai spune zeului: ”Mi-am turnat apă pe cap acum sunt doar al tău, nu mai sunt și al altuia”. La fel ca la curve: ”Face un duș, apoi este a ta. Next!”

Toată viața lui, enoriașul încearcă să-și șantajeze zeul (să schimbe planul divin spre binele lui și ai apropiaților lui) prin daruri, bani și rugăminți.

Prin îndoctrinare, enoriașul se procopsește cu o mentalitate coruptă: iertarea post-acțiune devine o inepuizabilă îndreptare pentru ”rătăcirile” lui. Enoriașul nu-și cere iertare de la cei pe care i-a rănit pentru că ”a fost voia Domnului” și este încurajat să-și spele păcatele la spovedanie, să mai lase un acatist, să mai cumpere o lumânare, o cruciuliță, să mai dea ceva, cât de puțin, dar să dea.

Enoriașul își corupe inconștient propriul copil aplicând aceeași îndoctrinare cu care a fost el ”educat”. Dar o face și în mod conștient atunci când îl lovește. Copilul nu are cum să se apere așa că se vede nevoit să înșele, ca să supraviețuiască. Copilul tău te minte (corupe) pentru că nu i-ai dat alternative, nu pentru că te/îl pedepsește vreun zeu pentru ce a făcut străbunica lu bunicu. Dar poate te simți vinovat și poate mai treci pe la biserică, poate mai lași ceva în ograda escrocilor.

Enoriașul nu-și dorește cu adevărat un politician și un cleric incoruptibil pentru că el nu poate supraviețui într-un ”sistem incoruptibil”. Enoriașul îl roagă pe zeu să-l ajute la BAC, plătește o taxă de canon și dă o șpagă comisiei de corectare.

Enoriașul este cel care votează politicianul corupt din spirit de conservare. Nu te poți aștepta să ai politicieni incoruptibili atât timp cât votanții sunt corupți.

FAPT: Religiile evoluează din/către mitologie. Nu există altă formulă, de aceea regăsim în creștinism dogme împrumutate de la alte religii, mitologii. Religiile sunt reciclate până pierd profitul, apoi escrocii le reinventează.

Evident, nu toți enoriașii sunt așa și nici toți clericii nu sunt așa. Dar aici discutăm despre religii ca instrumente de manipulare și ce efecte urmăresc acestea pentru a supraviețui.

Unii vor considera că le atac credința, dar dacă credința lor poate fi atacată (pe internet, halal) atunci pot să confirm că credința lor valorează fix cât vrea religia lor să valoreze. Nu ai nevoie să-ți aperi credința pentru că credințele nu sunt bunuri tranzacționabile între oameni. Dacă ți-ai pierdut credința pe internet, înseamnă că ai și acceptat cât de stupidă și dăunătoare era credința ta din capul locului. Observi cât de stupidă e asta: ”Mi-am pierdut credința pentru că a zis cineva ceva pe internet”? :))

Copiii își pierd credința în Moș Crăciun, nu pentru că le-a zis cineva că nu există, ci pentru că s-au convins ei (l-au tras de barbă sau au pus pe cineva s-o facă, cum am procedat eu la 5 ani după ce mi-a zis un vecin mai mare) sau pur și simplu pentru că au evoluat mintal și au putut să recunoască semnalmentele unchiului sau, după caz, al vecinei de la trei.

Comments are closed.