Reply To: Concursuri cu si fara premii

Home Forums Expeditii, Concursuri, Evenimente Concursuri cu si fara premii Reply To: Concursuri cu si fara premii

#11629
CatalinCatalin
Keymaster

Concurs de stiucarit pe Dunare. Foarte frumos! Totusi nu inteleg, daca apa a fost inghetata si s-a pescuit la copca, ce momeala s-a folosit? Dupa stiinta mea stiuca in asemeni conditii se cauta cu momeala vie, carasel si mult mai rar cu ceva dandinete sau naluci mici. Cum au reusit acei participanti sa prinda carasi??? Oare vazand ca nu au noroc la rapitor au trecut pe pasnic? Asta ar insemna ca au venit pregatiti pentru asa ceva la un concurs de stiuca? Mare ti-e gradina Doamne!!!

Concursul de pescuit la copcă, intitulat ”Ştiuca fie cât de hoaţă, noi o scoatem de sub gheaţă’, organizat duminică de Primăria comunei Luncaviţa, a adunat pe Dunăre 224 de participanţi din judeţele Tulcea, Galaţi şi Brăila, potrivit primarului Ştefan Ilie.

Concursul, aflat la cea de-a II-a ediţie, după ce anul trecut nu s-a ţinut din cauză că Dunărea nu a îngheţat, a fost organizat în colaborare cu o societate privată din comuna Luncaviţa, cei mai mulţi concurenţi fiind din municipiul Tulcea.

”Este doar o coincidenţă faptul că am decis să organizăm concursul astăzi, de Ziua Unirii Principatelor Române. Acest moment a fost marcat în timpul concursului de un croitor din localitate, Nicu Gheorghevici, care le-a cântat la acordeon pescarilor ‘Hai să dăm mână cu mână”.

Cele 224 de persoane, printre care doar şapte femei, au format 112 echipe şi au venit cu momeli proprii, înainte de începerea concursului semnând declaraţii pe propria răspundere potrivit cărora îşi asumă orice risc de accident.

Din fericire, nu s-a întâmplat niciun accident. În total, s-au pescuit 14 kilograme de ştiucă, 15 kilograme de biban şi 10 kilograme de caras. Pe lângă cele trei premii şi menţiunea acordată au fost înmânate şi două premii speciale pentru cea mai lungă ştiucă şi pentru membrii echipei care au prins numai biban, 2,5 kilograme’, a mai spus primarul comunei Luncaviţa.

Cea mai mare ştiucă prinsă a avut 3,1 kilograme.

Membrii echipajelor care au câştigat primele patru locuri au primit din partea organizatorilor premii în echipamente sportive, valoarea totală a acestora fiind de 1.800 de lei.Concursul de pescuit s-a încheiat cu o masă festivă, toţi participanţii oferindu-şi capturile pentru o ciorbă de peşte.

Comments are closed.