Reply To: Povesti pescaresti

Home Forums Dimineata la cafeluta Povesti pescaresti Reply To: Povesti pescaresti

#11711
CatalinCatalin
Keymaster

Amintirile ma chinuiesc…

Dupa 1989 am inceput sa pescuiesc intr-o zona foarte frumoasa si bogata in peste pe atunci, zona Gropeni-Stancuta. Mergeam acolo in general pentru caras si pescuiam de regula pe canalele din jurul Stancutei si pe japsele formate de revarsarile Dunarii din primavara. Peste era destul, nu cred sa fi fost acolo vreodata si sa nu fi prins peste din belsug. Cunoasteam fiecare canal si canalut de acolo…

Prin 1993 m-a pus dracu sa il iau si pe prietenul meu Tutus ( eu ii zic Ciff ) cu mine. Aveam masina, benzina, scule de pescuit, adica tot tacamul. El nu avea nimic, defapt niciodata nu a avut nimic nici de pescuit si nici de altele. Venise din Israel si isi adusese de acolo o varga telescopica, o rola de nylon si o cutie cu 100 carlige. Parca le vad si acum, acele erau din cele cu baitholder. omul avea un puternic aer de superioritate, aerul celui plimbat prin lumea civilizata, care se intoarce acasa printre amarati. Ca sa mai fac o paranteza, va spun ca eu m-am dus sa il astept prin aeroport si mi-am pierdut o noapte pe acolo iar cand a aparut a fost mare bucurie. Stiti cum era, venea tovarasul de afara, bani, povesti… De unde, el deja vorbea trei cuvinte in romana si unul in ebraica. Facea cam asa, Boss m-a omorat mazganul ala. ce e ala ma? Mazgan, cum ii zice aici la voi? Aer conditionat? Am rabdat si am tacut. Pe drumul prin Otopeni incepe sa se vaite, mama ce bezna e aici la voi, cum puteti trai asa? In Israel sunt becuri peste tot, in fiece sat, apa curenta, canale… Am luat foc, i-am administrat rapid o superdoza de injuraturi romanesti cu mame, decedati si alte alea si am vrut sa il dau jos din masina. Pai bine ma nesimtitule, pleci un an doi dintr-o tara in care ai stat 30 ani si nu mai stii limba, nu mai poti trai, Otopeniul, care era foarte bine luminat lui i se parea intunecat si tot asa. L-am potolit repede dar credeti-ma ca am simtit pe pielea mea inca de atunci acest sindrom al leprelor plecate din tara si care la intoarcere faceau pe domnii. Au urmat in timp italienii, spaniolii… 

Ei bine cam acesta era Ciff al meu, cel cu care am hotarat atunci sa plec la peste. Nu doar cu el, eu aveam trupa mea de pescari braileni si acum ieseam cu Adi si cu Viorel. E posibil sa mai uit din detaliile acelor zile dar stati linistiti fiindca voi completa cu ceva fantezii.

Aveam ceva informatii ca se prinde peste undeva la intersectia dintre canalul principal care venea de la statia de pompare din Dunare si un canal secundar. Era acolo si un pod rutier. 

In fine ne-am asezat fiecare la locul lui si ne-am apucat de treaba. Pe vremea aia fumam, beam un vin, o bere si ne aduceam aminte de aventurile din anii din urma, asa ca baietii.

Ce facea Ciff? umbla de colo colo, cand pe un canal, cand pe celalalt, cand pe o parte cand pe cealalta. Comenta intr-una, Boss aici nu e peste, am venit atatia kilometri pentru un caras, asta il prindeam si nu stiu unde, unde m-ai adus, ce loc de rahat… Cand prindea cate un peste schimba placa, ia uite Boss ce carasoi, iti place, da asta e cel mai mare, da ai tai sunt mai mici si tot asa. Recunosc ca mi-am pus in cap sa il inec de mai multe ori.

Totusi bomboana de pe coliva a fost alta. A venit la un momentdat si s-a pus sa dea intre noi. Telescoapa lui era mai lunga decat stufurile noastre si arunca undeva in buza unui palc de vegetatie. Dupa cateva lansari agata montura si incepe spectacolul. Tinea mortis sa scoata de acolo montura. Degeaba ne-am rugat toti de el ca ii dam fir, carlige, ii legam montura, nu si nu ca el vrea sa o scoata pe aia ca asa vrea el. Si ce credeti ca i-a dat in cap? A tras de bat, a rupt montura apoi cu batul a batut in stuful ala aproape o ora ( nu e gluma, o sa va confirme el ), pana cand stuful baiat destept a cedat. Apoi a agataf firul si l-a adus pe mal fericit. Noi am fost obligati sa strangem si sa parasim zona si in final sa plecam acasa fiindca nu se mai putea pescui acolo dupa ora aia de batut apa.

Asta e Ciff pescarul. Sa nu credeti ca a realizat ce a facut. A tinut-o pe a lui ca locul era prost si alte prostii. Daca am gresit sau omis ceva sa ma corectezi prietene drag!

Si voi vreti ca omul asta sa scrie despre aventurile lui pescaresti? Sunteti siguri?

A, era sa uit, m-am incadrat in tema siteului sau sunt pe langa?

Comments are closed.