Recent Topics

Reply To: ARBDD si ANPA, pescuit si turism civilizat si promovat

Home Forums Legi, decrete, regulamente ARBDD si ANPA, pescuit si turism civilizat si promovat Reply To: ARBDD si ANPA, pescuit si turism civilizat si promovat

#11924
CatalinCatalin
Keymaster

Eheee prieteni, va spuneam candva ca vremea deltei vechi va apune usor usor si iata ca incep sa vine semnalele. Sunt sigur ca e nevoie de toate aceste schimbari despre care vorbeste guvernatorul dar mi-e frica de modul in care se vor implementa. Vin vremuri tulburi…

Turismul ecologic din Delta Dunării este în topul preferinţelor celor care se refugiază în oaze de linişte, departe de iureşul oraşelor.
Pentru a îmbunătăţi infrastructura deficitară, ARBDD a conceput un plan de dezvoltare a acestui tip de turism pe termen lung, ce cuprinde mai multe proiecte în parteneriat cu comunitățile locale, dar şi cu organizaţiile neguvernamentale.
”Sunt programe foarte importante în Deltă, pentru că stabilizăm cele trei proiecte pe care ni le-am propus – cel cu adăposturile pescărești, prin care stabilizăm locurile pentru aceste adăposturi; stabilizăm, de asemenea, locurile de campare pentru turiști în Delta Dunării, zonele de pescuit sportiv, traseele de turism nemotorizate cu foișoare de observație și piste de biciclete, pe care trebuie să le punem în studiile de fezabilitate ce vor sta la baza celor de finanțare pe aceste proiecte.”
Prin crearea acestei infrastructuri va putea fi implementat şi un set de reguli clare pentru Delta Dunării, a adăugat Lucian Simion:
”În arealul unei unități administrativ-teritoriale, stabilim: canalul acela și acela sunt pentru pescuit. Și ma duc și fac, din 50 în 50 de metri, platforme de pescuit și locuri unde să acosteze cu barca. În fiecare zi se duce omul, momește locul, pescuiește elegant… Deci, pe 3-4 canale se pescuiește. Apoi, pe două-trei bălți se pescuiește din barcă. Dar numai acolo trebuie să găsim pescari. Dacă trimit controlul și îi găsește pe alt canal, intră la amendă. Acum îi găsești la toate colțurile, iar bărcile fac ravagii. Atunci vom reglementa și viteza de deplasare în zonele de pescuit”.
Toate proiectele din strategia de dezvoltare a turismului ecologic au fost realizate la nivel integrat, astfel încât întreg teritoriul Deltei Dunării să beneficieze de ele.

Sursa: radioconstanta.ro

Comments are closed.