Reply To: Pescuit si agrement pe bratul Sulina

Home Forums Pescuit si agrement in Delta Dunarii Pescuit si agrement pe bratul Sulina Reply To: Pescuit si agrement pe bratul Sulina

#11956
CatalinCatalin
Keymaster

Deocamdata nici noi nu stim exact cand, unde si daca vom ajunge. Sunt prea multe variabile de care trebuie sa tinem seama. 

Daca totusi nu apar probleme deosebite probabil ca luna viitoare va salutam din Delta pe vremea asta. 

Daca ma gandesc la conditiile si vremea din anii trecuti atunci chiar iti recomand Bogdane sa nu mergi. Am suferit destul pe acolo de frig, foame, vant, ploaie, dureri de oase, picioare, maini crapate, capete, masele… Povestile scrise sunt frumoase si de multe ori cand le citesc imi zic ca a fost frumos… A fost dar a fost si greu. Si va fi greu si anul asta, poate chiar mai greu pentru ca asta ne-am inpus, sa facem lucruri dificile, sa stam mult pe ape in barca, sa intram in mare, sa pescuim noaptea si multe altele. Probabil ca nu ne vor reusi toate.

Concurenta la avat? Ma faci sa rad colegule. Noi am cautat sa ii invatam pe oamenii cu care am intrat in contact tot ceea ce stim despre pescuitul avatului dar foarte putini s-au aratat interesati si capabili. Multi cand aud de muste isi imagineaza ca au descoperit o momeala noua cu ajutorul careia sa scoata si sa duca acasa 100 kilograme de peste pe zi cu un efort minim. Eroare! Cand isi dau seama ca noi pescuim de placere si ca nu e chiar atat de usor, se lipsesc. Eu raman la parerea ca romanul este foarte departe de modelul pescarului pasionat de pescuit. Acela nu cauta scuze pentru faptele lui reprobabile si nu da vina pe ceilalti, el se duce la pescuit cu un bat si se intoarce acasa doar cu el. In general oamenii care ne vad sau aud ca pescuim avat ne intampina doar cu cateva cuvinte, ca avatul este un peste prost, ca se prinde usor, ca nu e bun de mancat fiindca are oase, ca nu e gustos fiind fad… E clar ca in general limita pasiunii lor se opreste undeva in stomac. 

Ia zi tu Iulica, ai fost cu mine in tara si afara, am pescuit la avat si am cunoscut o multime de oameni, cati dintre ei i-ai catagolat tu ca fiind potentiali pescari adevarati de avat? Marea lor majoritate s-au incantat la inceput, ne-au pus sa le facem un milion de muste, au incercat de 3 ori si gata. Nu mi-e frica de o asa concurenta.

Comments are closed.