Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Informatii strict utile

Home Forums Informatii utile, interesante Informatii strict utile Reply To: Informatii strict utile

#12000
CatalinCatalin
Keymaster

In mod normal eu mereu repet ca e falsa ideea cu pestii proaspeti si buni prinsi de noi din apele salbatice. Strainii se feresc sa ii pape si prefera marketul. Noi preferam sa papam un kaka moka si sa il garnisim cu zeci de teorii prin care sa ne dovedim alegerea buna. 

Este iarasi adevarat ca in tara asta nimic nu mai este sigur sau de incredere. Poti cumpara din mari magazine pesti alterati sau plini de viermi ori metale grele. Nimeni nu ne protejeaza si nu ne apara.

Anul trecut am mers prin Delta cu niste baieti care lucrau la un institut de cercetare care preleva probe de apa si mal din Dunare, de la Isaccea si pana la Sfantu Gheorghe. Calitatea apei Dunarii s-a imbunatatit foarte mult in ultimii cativa ani. Daca facem abstractie de microorganisme, se poate bea fara probleme. Fiarta e chiar buna. Zona cea mai afectata a Deltei sa stiti si voi ca a fost mereu si inca mai este Murighiolul si mai precis zona Debarcader. Urmeaza Uzlina. Prin imbunatatirea calitatii apei probabil ca si vietuitoarele au inceput sa aibe un trai mai bun, ma rog, alea care mai exista.

In ce ma priveste Cristina sa stii ca toate metalele grele din Dunare sau de aiurea nu vor reusi sa imi scurteze viata nici macar cu o secunda, am hotarat ca voi muri de moarte buna, naturala. Faza cu nepotii tai este insa mai complicata, cu astia mici trebuie avuta multa atentie cu ce ii hranim daca vrem sa aibe parte de o viata lunga si sanatoasa.

Comments are closed.