Recent Replies

Reply To: Eveniment

Home Forums Expeditii, Concursuri, Evenimente Eveniment Reply To: Eveniment

#12240
CatalinCatalin
Keymaster

Ar mai fi multe de spus legate de acest subiect. Un rau in general, dar si Oltul in particular porneste dintr-o zona de deal, munte si sfarseste in campie. Are zone cu ape mici, adanci, repezi, line, cu locuri mai mult sau mai putin accesibile. Pescuitul comercial se desfasoara pe rauri doar in zonele barajelor/lacurilor de acumulare fiindca celelalte zone nu permit amplasarea ustensilelor de tip plasa. Celelalte segmente ale raurilor, care defapt reprezinta procentul majoritar de apa si peste sunt accesibile asadar sportiv-recreativilor si braconierilor. Eu merg pe Arges si Neajlov destul de des, si pe alte rauri sau Delta si intotdeauna numarul braconierilor este coplesit de cel al asa-zisilor pescari corecti. Pescari pe care daca ii cauti prin arhivele foto ii gasesti plini de galeti, saci, chiuvete… 

Alta problema despre care multi discuta fara sa o cunoasca este aceea a locurilor unde se poate bracona si modul in care se poate face. 

Un parasutist nu prinde mai mult decat un recreativ, la fel si un hatas. Un individ care baga o plasa sau baga curent o face rar si doar in anumite locuri deci impactul lor nu se apropie deloc de cel al astora care stau zilnic la umplut de galeti. Astia stau la vedere fie zi sau noapte, unii poate au si permise, altii nu, dar cert este ca ei pot face orice sub masca unor oameni amarati si cumsecade. Pe astia nu ii vede nimeni si nu vrea nimeni sa ii combata tocmai fiindca acestia suntem NOI. Furam noi? Nu!

De ce suntem cu totii atat de inversunati cand se aduce discutia despre faptele noastre daca suntem atat de corecti? Ce ne deranjeaza? Voi credeti ca daca un grup FB se numeste grup de pescari, aia toti sunt pescari? Eu nu cred.

Pana nu reusim sa starpim din noi minciuna si lacomia ramane sa vorbim vorbe si sa ne acuzam unii pe altii.

Comments are closed.