Reply To: Pescuitul la Turnu Magurele

Home Forums Pescuit pe Dunare Pescuitul la Turnu Magurele Reply To: Pescuitul la Turnu Magurele

#12304
CatalinCatalin
Keymaster

Informatii calde legate de migratia scrumbiei de Dunare.

Au inceput capturile pe Dunare la plase ceea ce ne arata cu oarecare precizie locul unde bancurile au ajuns. S-a prins deja in gurile Oltului si Jiului si foarte razlet mai sus.

problema principala pe care si-o pun pescarii de scrumbie din aceste zone, atat sportiv-recreativi cat si comerciali, este daca a mai reusit sa treaca suficient peste de plasele celor intalniti in aval si mai ales la Sfantu Gheorghe.

Din ce am vazut eu la Sfantu s-a prins bine scrumbie anul asta, nu am vazut ceva deosebit cu privire la bararea fluviului cu plasele dar am auzit voci ca s-ar face asa ceva si ca s-ar monta plase in locurile din mare unde scrumbia se hraneste intens, locuri interzise la plasuit. Este vorba in primul rand despre zona Sacalin.

Un pescar din Mahmudia imi zicea ca si el prinde bine scrumbie, multumitor, gandind ca la el ajunge cam 10% din procentul care reuseste sa intre pe Dunare. Tot el imi spunea ca la Severin va ajunge 10% din ceea ce apa ii ofera lui…

Ne place sau nu, ne plangem unii de ceilalti dar avem cu totii aceeasi lacomie. Inca nu am reusit sa vad sau sa aud un pescar care sa se ridice de pe scaunelul lui si sa plece acasa satisfacut de cele 5 kilograme capturate intr-o zi buna. 

Comments are closed.