Reply To: Pescuit, turism, aventura, supravietuire

Home Forums Pescuit si agrement in Delta Dunarii Pescuit, turism, aventura, supravietuire Reply To: Pescuit, turism, aventura, supravietuire

#12305
CatalinCatalin
Keymaster

Am pornit cu barca din Baltenii de Sus si am coborat pe bratul Sfantu Gheorghe pescuind in fiecare loc in care ni s-a aratat potential. Avatii nu au raspuns decat timid, pe masura ce inaintam. La Murighiol am intrat pe bucla unde am gasit cateva exemplare mici de avat, apoi pe canalul Uzlina unde la fel am gasit o mica activitate a avatilor. Am continuat pe traseul lac Uzlina – lac Isac – canal Isac III – Perivolovca – Suez – Caraorman – Crisan – Mila 23. 

Obiectivul principal a fost ajungerea la Mila pentru campare si pescuit. Traseul a fost testat in toate locurile dar fara rezultate.

La Mila se prindea avat, toata lumea dadea la avat fiindca altceva nu prea era. Am incercat cu succes mai multe pozitii pe Sontea sau Baba Rada, cu capturi nu prea mari dar suficiente pentru un inceput bun de sezon. Am dormit la sol pe Baba Rada, am mancat ceva cald pe jar si am baut o zeama de urzici dupa care am pornit catre Maliuc.

Traseul a fost Sontea – Olguta – Sontea – Cranjala. Ceva capturi in zona lacului Fortuna si pe Cranjala dar atat. In Maliuc nu era activitate, motiv pentru care am anulat sederea acolo si am decis sa pornim urgent spre Mila pentru a inopta acolo. Am mers pe Baba Rada pana la destinatie. Din nou avati la ceas de seara, mancare si montat cortul in barca legati de un copac. A fost o experienta pe cinste! Am hotarat sa o repetam deoarece oricum camparea in Delta este interzisa si asa vom reusi sa intram cumva in legalitate adica stam in barca, barca este cabinata cu prelata, adica legalitate.

Am montat lansetele la stationar si am reusit spre dimineata sa capturam un somotei de vreo doua kilograme. Am vrut sa il gatim dar timpul nu ne-a mai permis si a trebuit sa il eliberam. La partida de dimineata am reusit cateva capturi frumoase de avat, 2-3 kilograme in zona de confluenta a canalelor Sontea cu Baba Rada. Cu greu ne-am decis sa strangem si sa plecam dar trebuia… ne astepta Sulina…

Comments are closed.