Recent Topics

Reply To: Pescuit, turism, aventura, supravietuire

Home Forums Pescuit si agrement in Delta Dunarii Pescuit, turism, aventura, supravietuire Reply To: Pescuit, turism, aventura, supravietuire

#12318
CatalinCatalin
Keymaster

Drumul de la Mila 23 catre Sulina a fost un vis, unul foarte frumos. Am pescuit de pe loc si din mers aproape intreg malul traseului si pe masura ce ne apropiam de Sulina avatii pareau a fi tot mai multi. 

In maluri, apa limpede iesea din stuf undeva la 20-50 centimetri si se lovea de cea tulbure a canalului Sulina si avatii exact acolo stateau. Practic pe multi i-am prins folosind tehnici din pescuitul stiucii, aruncam la buza stufului sau chiar pe el si cand musca pica in apa aveam si atacul. Asa am mers pana la Sulina. 

Mila 2 nu ne-a oferit nimic, nici ghiolul de la fostul port dar canalul care duce catre Cardon a fost surpriza serii. Apa limpede iesea din el si se scurgea pe langa malul stang catre canalul cherhanalelor. Aici in malul acesta am prins foarte multi avati, nu vreau sa contabilizez cati sau ce cantitate dar au fost sute ( fara exagerare ). Cu exagerare au fost mii sau chiar milioane.

Ne-a prins noaptea alergand pe estacadele de acolo si alergandu-i pe bietii avati… Am cazut lesinati imediat, am mai reusit doar sa aud ca urma o zi cu ploi, furtuni, grindina si vant si am anulat planul de a doua zi adica Sulina pe la sparturi. Am decis sa ne trezim cu noaptea in cap si sa pornim catre casa pe traseul Sulina-Sfantu Gheorghe-Baltenii de Sus. Pe drum vremea placuta ne-a schimbat ruta prin lacuri si astfel am vazut Rosu,  Rosulet cu vestitul complex lasat in paragina totala, apoi Erenciucul.

La Erenciuc am facut o alta partida superba cu avati grasi si multi. Si pe drumul catre Balteni am mai prins dar timpul ne-a presat destul de mult. Am urcat cu o viteza de 8-10 k/h si am ajuns la baza la ora 20.10 adica la ultima ora la care se mai putea naviga fara lanterna.

Comments are closed.