Recent Replies

Recent Topics

Răspunde la: Braconaj si antibraconaj

Acasă Forumuri Dimineata la cafeluta Braconaj si antibraconaj Răspunde la: Braconaj si antibraconaj

#12383
Catalin
Catalin
Keymaster

În weekendul 7-8 mai pe raza judeţului au avut loc ample controale pentru evitarea braconajului 

În ciuda eforturilor depuse de paznicii AJVPS, dar şi a controalelor zilnice efectuate de către poliţie şi jandarmerie, numărul braconierilor nu încetează să scadă. Aceştia nu ţin cont de faptul că în perioada prohibiţiei, pescuitul este total interzis . 
 
În cadrul operaţiunilor de prevenire şi combatere a braconajului, pe lacul Vîrşolţ dar şi pe Crasna, Barcău si în zona Sărmăşag au fost prinse mai multe persoane în timp ce pescuiau ilegal. Braconierilor li s-au aplicat sancţiuni corepunzătoare faptelor.
 
Un număr de 11 persoane dintre care şapte din localitatea Sărmăşag şi 4 dinBobota, au fost sancţionate de jandarmi. Tei dintre braconieri au primit amendă contravenţională în valoare de 600 lei fiecare, iar ceilalţi 8 s-au ales cu avertisment scris, conform prevederilor O.U.G. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, art. 59, lit. f, (pentru pescuit recreativ/sportiv al peştilor şi altor vieţuitoare acvatice, efectuat în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie).
 
Contrariată de faptul că unii nu înţeleg importanţa prohibiţiei şi pescuiesc,Veronica Ispas – vicepreşedinte AJVPS Sălaj, ne-a declarat: “Zilnic efectuăm controale şi suntem cu ochii pe braconieri. Din nefericire de fiecare dată prindem pe cineva asupra faptului împlinit. Controalele vor continua şi în perioada următoare!”
 
Totuşi, vestea bună este că pentru iubitorii de pescuit urmează ca sezonul să înceapă oficial peste o lună. Din data de 9 iunie, pescarii vor avea ofical “fir întins” pentru cât mai multe capturi.
 
Sursa : www.sportulsalajean.ro