Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Braconaj si antibraconaj

Home Forums Dimineata la cafeluta Braconaj si antibraconaj Reply To: Braconaj si antibraconaj

#12413
Catalin
Catalin
Keymaster

Da, in sfarsit o operatiune care mie personal imi da sperante de mai bine, si am sa va spun si de ce: cantitate mare de pese confiscat, proaspat, congelat, icre… Industrie domnilor, ce mai… Opt barci si 10 motoare confiscate, suna tare bine. Apoi zona Dranov, pentru cine stie, este probabil zona cea mai ferita de ochii lumii. Un loc in care braconierul nu viseaza sa fie prins vreodata, si tocmai asta imi da sperante fiindca sunt sigur ca multi altii care braconeaza in locuri mai expuse vor fi pusi pe ganduri.

Am sa va spun intr-o zi o poveste urata din zona Canal Dranov, zona care dupa parerea mea este poate cel mai mare focar de braconaj si infractionalitate din Delta Dunarii. O asezare plina de indivizi ( barbati ) dubiosi care nu au niciun motiv sa traiasca acolo, altul decat braconajul. Vorbim!

“S-a stabilit că mai multe persoane de pe raza judeţului Tulcea pescuiau ilegal în Amenajarea Piscicolă Dranov folosind unelte de pescuit interzise de lege, iar peştele capturat era comercializat fără documente legale către diferite persoane şi societăţi comerciale de profil.

Astfel, în data de 13.05.2016, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de către Judecătoria Tulcea, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la domiciliile a trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între  27 şi 38 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, implicaţi în activitatea infracţională. De asemenea s-au efectuat percheziţii în clădirile şi canalele aferente Amenajării Piscicole Dranov.

În urma percheziţiilor au fost depistate 404 kg peşte fără documente legale (337 kilograme peşte congelat şi 67 kilograme peşte proaspăt),  şi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sute de unelte de pescuit, însumând peste 20.000 de metri de plasă, 8 ambarcaţiuni, 10 motoare de ambarcaţiune cu accesoriile aferente, înscrisuri şi documente ce fac obiectul cauzei penale.

„deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, respectiv ”producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate, a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, fapte prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 23/2008.”

 

http://radioconstanta.ro/2016/05/16/perchezitii-la-domiciliile-unor-braconieri-tulceni/