Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Braconaj si antibraconaj

Home Forums Dimineata la cafeluta Braconaj si antibraconaj Reply To: Braconaj si antibraconaj

#12430
Catalin
Catalin
Keymaster

În data de 17.05.2016, în jurul orelor 21.00, o echipă operativă din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Feteşti, aflată în misiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, a depistat în dreptul km flv. 44, braţ Borcea, pe raza mun. Feteşti, pe numiţii PETRICĂ Ţ., IONEL C., şi Auraş Ţ. cu vârste cuprinse între 31 şi 44 de ani, toţi cu domiciliul în mun. Feteşti, jud. Ialomiţa, care aveau asupra lor un dispozitiv electric, un acumulator auto şi cantitatea de aproximativ 10 kg. peşte, specia somn, pe care tocmai îl pescuiseră cu ajutorul acelui aparat.

Fapta acestora este cu atât mai grava cu cât doi dintre ei aveau calitatea de pescari comerciali, iar pescuitul se efectua cu dispozitive interzise de lege şi în perioada de prohibiţie.

Peştele în valoare de aproximativ 150 lei a fost ridicat în vederea confiscării şi predat unei societăţi de profil de pe raza mun. Feteşti, iar ambarcaţiunea tip lotcă şi motorul de barcă tip YAMAHA, în valoare totală de 3500 lei au fost lăsate în custodia proprietarului, până la finalizarea dosarului.

Dispozitivul electric ( 1 aparat electric si aproximativ 25 m. cablu de cupru) şi acumulatorul auto marca ROMBAT PREMIER în valoare de 300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele în cauză sunt cercetate în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,, pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie ” şi ,,pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, precum şi folosirea armelor de foc, în scopul omorârii peştilor sau alte vieţuitoare acvatice” .

Pentru faptele comise, cei trei riscă pedepse cu închisoarea de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui de la 1 la 3 ani.

 

Sursa: www.infomuntenia.ro