Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Ape din sudul Bucurestiului

Home Forums Starea apelor Ape din sudul Bucurestiului Reply To: Ape din sudul Bucurestiului

#12610
Catalin
Catalin
Keymaster

Am dat ieri o tura pe Arges si pe Neajlov in zona Gradistea/Comana/Falastoaca.

Argesul are debitul marit, asa cum defapt il are din primavara, si sansele pentru a prinde avat, clean sau oblete la muste artificiale sunt minime. Ca si culoare, temperatura si vaduri, arata foarte bine insa nu am vazut nicio saritura si nu am avut niciun atac. Niciun oblete nu mi s-a aratat. 

Pe Neajlov e si mai rau. Incepand de la Comana in jos vegetatia a sufocat toata albia. Abia isi mai gasesc bietele gaste cate o potecuta pe apa sa poata inota. Aproape imposibil sa arunci o musca si sa o mai poti si recupera. Si asa nu era nicio miscare, erau tantari parcati pe apa cu sutele si niciun oblete  nu era prin zona ca sa manance si gura lui ceva. Jos la cascada am avut vreo doua atacuri de oblete si atat dar si asa, a trebuit sa intru in apa cativa metri buni pentru a putea gasi o traiectorie cu care sa ocolesc balariile. Am profitat de ocazie si am luat si o ditamai tranta in apa, noroc ca aveam in buzunare doar telefonul, nu si cheia masinii… 

In Comana a aparut un anunt, o hartie laminata batuta cu un cui pe un pom cum ca pescuitul este interzis. Ce autoritate si-o permite sa puna astfel de rahaturi fara valoare nu stiu. Langa pod este o plancarda metalica cum ca acolo este zona de pescuit… Nu stii ce sa mai crezi. Oricum peste ioc! Pescari destui.

Am vorbit ieri si cu Costin care mi-a confirmat ca Argesul e praf la debitul asta, el verificand de mai multe ori zone intinse in aval de Mihailesti pana spre Hotarele si in amonte catre Ogrezeni.

Se zvoneste ca vor urma niste scaderi de debit…