Recent Replies

Recent Topics

Reply To: ARBDD si ANPA, pescuit si turism civilizat si promovat

Home Forums Legi, decrete, regulamente ARBDD si ANPA, pescuit si turism civilizat si promovat Reply To: ARBDD si ANPA, pescuit si turism civilizat si promovat

#12674
Catalin
Catalin
Keymaster

Despre zonele piscicole concesionate din Delta Dunarii – 2016

Buna ziua, Urmare adresei dumneavoastră înregistrată la A.R.B.D.D sub nr. 14021/13.07.2016, vă comunicăm următoarele informaţii solicitate:
În prezent resursa piscicolă din zonele valorificabile economic ale domeniului public de interes național situate în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării a fost concesionată societăţii SC RADUTA SPORTING TOURS SRL în baza contractului de concesiune nr 1254/18.08.2003 pentru zona Braț Chilia km40-km 0 si prelungit, până în anul 2018.
Delimitarea zonelor concesionate este stabilită în contractele de concesiune şi caietele de sarcini astfel:
• Zona concesionata Brat Chilia Km 40-Km 0 este delimitată de următoarele limite geografice:

-la est km 0

-la vest braţul Babina

Zona concesionată include braţele Babina şi Cernovca, ostroavele Babina şi Cernovca, braţul Musura până la vărsarea sa în golful Musura, canalul de centură al amenajării piscicole Popina, precum şi canalele Cardon, Sondei şi Sfiştofca.

Totodata va aducem la cunostinta ca pentru zona Complex Matiţa-Merhei – zona care a fost concesionata, societatea SC RĂDUŢĂ SPORTING TOURS SRL a fost NOTIFICATA de mai multe ori, în conformitate cu prevederile contractului de concesiune pentru activarea prevederilor contractuale, în spetă interzicerea accesului concesionarului la resursa piscicolă atribuită prin concesiune, precum si rezilierea de drept a contractului de concesiune. În prezent suntem în procedura de preluare a zonei concesionate.

• Zona Matiţa-Merhei este delimitată de următoarele limite geografice:

-la nord zona strict protejata Roşca –Buhaiova

-la est zona strict Protejată Letea

-la vest canal Rădăcinoasele

-la sud canal de legătură între Llung şi canal Domnica

Zona include şi canalul ocolitor de la amenajările piscicole Chilia care face legăura între Braţul Cernovca şi Complexul Matiţa Merhei.

 

info-delta.ro