Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Despre tari si popoare

Home Forums Social, politic si administrativ Despre tari si popoare Reply To: Despre tari si popoare

#12686
Catalin
Catalin
Keymaster

Situatia politica si sociala din lume incepe sa se agite tot mai rau. Nu e de bine!

Turcia a luat-o razna, oamenii ies in strada impotriva armatei, si apara un presedinte si un regim care desi e ales chipurile democratic, numai democratic nu e. Urmeaza arestari si probabil ucideri.

Cel mai rau este ca, decat sa alegi o anarhie si un haos generat de o lovitura de stat sau revolutie mai bine preferi o oarecare stabilitate cu un dictator. Turcia e prea importanta si pentru UE si pentru NATO si chiar si pentru Rusia. Si mai sunt turcii astia ca si grecii si un popor pus mereu pe harta si nu stii cand ii superi si ori iti intorc spatele ori mai rau vin peste tine. Mai depindem si de petrolul lor si mai rau si de comert in general. Ce sa nu mai spui ca daca inchid ochii, asa la misto vreo cateva zile, toti refugiatii aia ar putea ajunge iarasi sa sufoce Europa.

Pe de alta parte francezii sufera de pe urma atentatelor. Personal ii invinovatesc pentru usurinta cu care au grija de ei si de viata lor. Au respirat usurati ca au iesit nesifonati dupa europeanul de fotbal si au lasat garda joj. Nu de tot, putin mai jos. Nu e posibil ca un ditamai camionul sa intre pe o pietonala iar tu doar sa il intrebi ce cara si sa ii dai drumul. Dura cateva secunde sa ii deschizi usile si sa constati ca nu are inghetata. OK, se putea intampla si altfel, sa intre cu Dacia si sa faca acelasi lucru dar totusi asta cu camionul putea fi prins.

Noi romanii am invatat sa vedem pericolul, sa ne ferim, sa ne luam masuri, cum vedem o fata dubioasa imediat mana la geanta si ochii mari. Suntem caliti. Ei nu, ei sunt visatori, plutesc, happy. Nu stiu daca e mai bine ca ei sau ca noi, in general, dar in particular s-a vazut ca un politist francez nu poate deosebi un nene bland care vinde inghetata copiilor de un drogat agitat care vrea sa omoare cateva sute de nevinovati. Fler, psihologie, antrenament, rutina, ceva noroc?