Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Despre tari si popoare

Home Forums Social, politic si administrativ Despre tari si popoare Reply To: Despre tari si popoare

#12687
bogdan
bogdan
Keymaster

Nu e bine, dar marile puteri care au colonizat secole de-a randul continente intregi si si-au insusit resursele popoarelor asuprite incep sa plateasca pentru asta. Intr-adevar unele platesc intr-un mod brutal si din pacate mor oameni nevinovati, care nu au beneficiat ei in mod direct de acele resurse. Marile puteri actuale au ajuns mari in mare parte si de pe urma cuceririlor pe care le-au facut in trecut. EU cred ca asta s-ar fi intamplat si daca nu exista incurajarea si ajutorul acestui stat islamic radical, ingust si inapoiat la minte. Sa faci rau si sa omori oameni nevinovati, care nu se feresc de dusmani pentru ca ei stiu ca nu au facut rau nimanui, este foarte usor.

 

Cat despre Turcia si presedintele lor, treaba este complicata rau de tot datorita puterii militare si pozitiei geostrategice pe care o au. Nu se poate ignora asa ceva nici de catre NATO si nici de catre UE.

A fost ales preseninte in 2014 dupa un ce a fost premier din 2003, timp in care a prosperat economia, a reusit sa scoata binisor biserica din sfera politica, si parea a fi un om corect. In ultima vreme se pare ca a inceput sa-i placa sa fie ” REGE “. A inceput sa-i alunge pe cei care aveau vreo opinie diferita si sa-i bage in functii importante pe cei care-l lingeau sau ii erau neamuri.  E posibil ca acum sa fie atins de o paranoia sau ceva asemanator. Ramane de vazut, Turcia are un popor mai greu de inteles pentru noi europenii crestini.