Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Fly Fishing in Romania

Home Forums Fly Fishing, Fly Tying Fly Fishing in Romania Reply To: Fly Fishing in Romania

#12689
Catalin
Catalin
Keymaster

Foarte frumoase remarcile, m-au binedispus!

“Cam ce ai putea cumpara in Romania, in materie de pescuit, ca sa faci aroganta suprema? Pai in afara de cateva lansete si mulinete japoneze, care costa cam 1500 de Euro un set, nu prea ai ce… Dar daca vrei sa fii cu adevarat cel mai tare de pe malul garlei, chiar daca nu prinzi nimic, ai nevoie de un astfel de Bentley Bentayga.

Divizia Mulliner de pachete si accesorii personalizate a marcii Bentley tocmai a lansat un kit special pentru iubitorii pescuitului la musca. Daca in trecut au accesorizat un asemenea SUV cu elemente de vanatoare, acum este randul pescarilor extrem de bogati sa-si cumpere un Bentayga, cel mai scump SUV din lume in acest moment, pregatit de mers pe malul baltii…

Desi englezii nu spun cat costa acest set de pescuit, Bentley Bentayga are un pret de pornire de 230.000 de dolari. Oricum, ne asteptam ca aceste accesorii de lux, adresate celor mai elitisti pescari de apa curgatoare, sa depaseasca pretul de 40.000 de dolari. Asadar, s-ar putea sa platesti aproape 300.000 de dolari daca vrei sa fii cel mai arogant de pe malul apei.

In portbagaj, Mulliner a pus un suport special pentru lansete care se fixeaza de capacul portbagajului, o trusa de scule captusita cu piele naturala din material de sei pentru cai si un sertar in care este o menghina pentru legat muste. In cazul in care esti un necunoscator, acest kit se adreseaza pescarilor la musca, o metoda de prins pesti rapitori din ape curgatoare de munte, pastravi sau somoni, cu o momeala artificiala care imita o musca cazuta pe luciul apei.

In plus, din pozele publicate de Bentley, se pare ca pescarul milionar care isi va cumpara aceasta masina o sa mai primeasca si diverse cutii pentru mulinete, muste si alte accesorii. Totul, in portbagaj, intr-un pachet elegant menit sa-ti ia ochii. Mai ales daca ne gandim ca aceasta lucrare in piele si cusaturi de cea mai inalta calitate se combina de minune cu lemnul de nuc din care este facut sertarul principal…

Ce mai gasim in acest Bentley de pescuit? Un loc special pentru cizme, un mini-bar pentru a sarbatori cu un scotch invechit o captura frumoasa si un set de vesela si tacamuri din materiale scumpe. Cat despre sculele de pescuit, nu este clar daca Bentley ti le ofera sau nu in acest pret, desi… slabe sanse. Pentru ca orice pescar are sculele sale preferate, facute pentru mana lui.

Pozele arata bine, ideea ne place, pescuitul ne place. Insa cine va cumpara aceasta masina? Poate vreun Lord din Scotia sau de undeva dintr-o insula pustie din Marea Nordului, acolo unde nu exista poluare si mizerie. Acolo unde apele sunt pline de peste si bunul-simt este la el acasa. Cu siguranta nu ar avea ce sa faca un client roman cu un Bentayga cu accesorii de pescuit Mulliner. Doar nu ar arata bine aceasta masina parcata pe malul lacului Straulesti, printre jepcari si mosuleti cu pantalonii rupti in dos care pescuiesc la pestisori cat degetul…”