Reply To: Ape din sudul Bucurestiului

Home Forums Starea apelor Ape din sudul Bucurestiului Reply To: Ape din sudul Bucurestiului

#12719
Catalin
Keymaster

Dimineata la prima ora m-am hotarat sa dau o fuga pe Arges, mai mult eram curios sa vad daca este ceva activitate de suprafata, avati, cleni… 

E o perioada destul de dificila pentru pesti si pescari, apa e calda, putin oxigenata, ziua harmalaie, baie cu sutele si miile, pescari si braconieri. Peste toate astea mai vin si cei de la barajul Mihailesti care scad apa din cand in cand de ramane bietul Arges cam cat amaratul ala de Niscov.

Ei bine, cu gandurile astea alergam eu pe la ora 6 pe digul stang al raului de sareau pietrele in sus cate 10 metri iar praful in urma mea se facuse cam cat doua marfare din alea comuniste de 70-80 vagoane. Cel mai mare stres il am de obicei cand ma gandesc ca as putea gasi pe careva in locul meu, adica pe pod. Asta m-ar putea enerva maxim, cel putin asa credeam pana astazi cand apropiindu-ma de pod ce sa vezi, zeci si sute de pasaroi. Ziceai ca am ajuns in Delta, cormorani, egrete, pescarusi, tot tacamul. Era apa neagra! Calare din ea nu te vedeai calare. Dar ce apa neagra ca eu cred ca m-am inegrit mai rau decat ea. Nu am mai vazut pana acuma atati cormorani la un loc pe Arges si nici nu as fi crezut ca exista daca nu i-as fi vazut. Nu va ascund faptul ca primul gand pe care l-am avut a fost sa imi procur o mitraliera. Greu m-am calmat…

De fel sunt impotriva interventiei omului in natura. E clar ca pasarile astea care se hranesc cu peste sunt dusmanii pescarilor si exista multe discutii pe internet in care pescarii vorbesc cu dispret despre ele. Pelicanii si cu cormoranii sunt declarate specii distrugatoare si trebuiesc starpite, asta spun cei mai multi. E clar ca e o idee tampita fiindca saracele zburatoare nu fac decat sa isi caute hrana zilnica, atata cat le trebuie de cand au aparut pe pamant. Nu prind mai mult, nu distrug aiurea, nu vand pestele prins pentru a-si procura tigari, bautura, masini, vile… Suntem suparati pe ele pentru ca prind acel putin peste pe care noi inca nu am reusit sa il prindem dar ele nu sunt suparate, ele nu cred ca se gandesc cum sa ne omoare pe noi. 

Imi pare rau ca uneori gandesc si eu urat la adresa unui animalut mic sau a unei pasari care cu siguranta nu mi-a gresit cu nimic nici mie si nici planetei. E clar ca daca cineva ne-a dat dreptul de a conduce aceasta planeta, a gresit GRAV! Am distrus fondul piscicol creat de natura in sute si mii de ani si acum ne deranjeaza pasarile care consuma peste dar nu ne gandim ca trebuie sa facem ceva ca sa readucem echilibrul natural al tuturor speciilor.

Am aruncat lanseta de cateva ori mai mult de ciuda drumului facut dar, sincer, nu cred ca era nici macar o icra in apa aia. Era un pustiu total! Am plecat oprind in mai multe locuri doar ca sa privesc daca misca ceva dar nimic, nimic, totul era mort… Ma gandeam la Gabi Neamtu care imi spunea zilele trecute ca se roaga pentru mine sa nu mai prind obleti. Ei bine Gabi, ai reusit, nu mai am nici macar obleti ca sa prind, iti multumesc!

Comments are closed.