Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Pescuit, turism, aventura, supravietuire

Home Forums Pescuit si agrement in Delta Dunarii Pescuit, turism, aventura, supravietuire Reply To: Pescuit, turism, aventura, supravietuire

#12848
Catalin
Catalin
Keymaster

Am verificat si traseul parcurs de catre cei 4 temerari ai acestei iesiri.

Cifrele sunt destul de bune. Am masurat pe harta 230 kilometri parcursi cu barca, asta insemnand cu ocolirile, opriri si stationari cu motorul pornit undeva intre 250-300 kilometri reali. Timpul petrecut in barca in mars de cel putin 30 ore. Consum de carburant 30 litri.

Cinci nopti dormite cu cortul, doua pe pamant si trei in barca eu, ceilalti pe pamant, in ordine, Sfantu Gheorghe gura dunarii, canalul Centura Sfantu-Sulina undeva in zona lac Rosu, Sulina canal Plaja in gura dunarii, Mila 23/canal Baba Rada si canal Sontea intre cele doua papadii.

S-a pescuit si s-a prins mult avat, ceva biban si rosioara, salau, platica, stiuca, oblete.

Nu am planuit dar ne-a iesit borsul de peste. Dintr-o prostie vrand sa fac pestele pe jar mi-am dat seama ca ar fi mai usor sa il fierb in ibricul de cafea de un litru. Mergand mai departe cu rationamentul mi-am zis ca daca tot il fierbem putem retine si zeama ca fiind aproape un bors de peste. De aici si pana la a cumpara o zeama acra si a taia cateva rosii, ardei si cepe nu a mai fost decat un pas mic. Rezultatul a fost pe masura si borsul a fost minunat. Am folosit avat, biban si rosioara. In ultima zi ne-am rasfatat si cu  niste frigarui din obleti.