Reply To: Materiale fabricate acasa ( home made materials )

Home Forums Fly Fishing, Fly Tying Materiale fabricate acasa ( home made materials ) Reply To: Materiale fabricate acasa ( home made materials )

#12850
Catalin
Catalin
Keymaster

Fiecare noua partida de pescuit imi confirma faptul ca pescuitul se poate desfasura cu mare succes daca folosim scule, nade, momeli, naluci sau accesorii confectionate de noi acasa. Romanul a fost mereu inventiv dealtfel si a pescuit mai mereu folosind cam tot ce a putut de prin gospodaria lui sau din imprejurimi. Bete de alun, frasin, stuf, ate, bolduri, piulite, plumbii de la rotile daciilor, mamaligi, mixuri de cereale de tot felul, linguri oscilante…

Ultimii ani ne-au adus in case tuturor fel de fel de lucruri frumoase din domeniul pescuitului, marci de renume, tehnici noi, lucruri care ne-au usurat sau infrumusetat practicarea acestui hobby.

Totusi la nivelul actual cred ca folosirea in exces a multor produse de import nu este chiar benefica. Putem usor sa ne legam noi o musca sau sa confectionam o oscilanta ori rotativa sau vobler, twister, ca sa nu mai vorbesc de momeala si nada naturala care cu siguranta poate fi mai sanatoasa si de origine controlata atunci cand ne-o procuram singuri decat cumparand-o de aiurea.

Poate ca in mediul natural nadirea nu are un impact prea mare dar in baltile private pescuite frecvent orice nada sau momeala care poate contine substante nesanatoase poate afecta sanatatea pestelui si poate si a consumatorilor acestui aliment.

De multe ori pescuiesc langa pescari dotati cu fel de fel de minunatii si ii vad cum se chinuie sa prinda cate un amarat de peste pe care poate ca eu il prind mult mai usor sau repede. Cred ca trebuie pus accentul si pe alte aspecte atunci cand vrei sa iesi la o partida de pescuit de succes si cu siguranta ca tot ceea ce poti face cu mana ta te va ajuta si va putea face diferenta dintre tine si alti pescari.

La ultima iesire din Delta am pescuit la avat in mare parte si rezultatele nalucilor au fost in favoarea celor facute de noi intr-un procent zdrobitor. Mustele, streamerele sau pilkerele au batut fara drept de apel Thrillurile deci se poate si cu bani putini dar si cu satisfactia muncii tale.