Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Auzite de la prieteni, virtuali sau necunoscuti

Home Forums Locuri bune si locuri mai putin bune de pescuit Auzite de la prieteni, virtuali sau necunoscuti Reply To: Auzite de la prieteni, virtuali sau necunoscuti

#12861
Catalin
Catalin
Keymaster

“Ieri am fost la pescuit pe Bega ! O zi frumoasa , insorita … fiind un impatimit al pescuitului la feeder si fiind foarte aproape de rau …e la 2-3 blocuri distanta de mine am preparat nada de acasa … am ajuns acolo am scos lanseta din husa am montat mulineta cu linie principala de 0.18 o linie de competitie , am pus forfac de 35 de cm lungime de 0.14 si un carlig de 12 de la Drenan ! Am avut niste trasaturi superbe de parca vroia sa imi traga batul in apa dar ce sa vezi …rateu dupa rateu … am schimbat pe carlig de 14 tot de la Drenan …nimic aceesi cadenta la rateuri …am gandit ca poate nada mea a adunat gradinita si am mizat pe carlig mai mic de 16 de la Gamakatsu … acelasi lucru rateu dupa rateu … mentionez ca am schimbat si lungimile la forfac si am alternat intre 35 si 50 cm … unde am gresit ??? M-au innebunit cu rateurile si mentionez ca nu am patit niciodata asa ceva pana ieri !”

Deci, citatul apartine unui coleg pescar dintr-un grup de pescari Facebook. Am ales sa il copiez aici si sa il analizez un picut fiindca prea mi s-a parut interesant si cumva in pas cu moda si problemele actuale ale marilor pescari.

Nu sunt un om rau dar daca ar fi sa fiu i-as raspunde acestui napastuit de soarta cam asa:

Draga coleg, tinand cont ca ai pescuit la feeder, adica o tehnica extraterestra in care folosesti ustensile venite din alta galaxie, imi pare aproape imposibil sa cred ca nu ai reusit sa prinzi acei pesti. 

Totusi voi cauta sa gasesc si cateva explicatii doar asa de dragul discutiei. Prima mare greseala imi pare a fi folosirea unei nade preparate acasa!!! Am folosit 3 semne ale exclamarii pentru a fi in ton cu cele ale tale din text si care cred ca iti marcheaza uimirea slabului rezultat vizavi de tehnicile folosite. Deci nu poti sa pleci la pescuit cu feederul si sa vii cu amatorisme de genul porumb amestecat cu albus de ou si aroma de anason, IN CASA! Acolo e nevoie de ceva profi, BG baits, AD baits, KK baits, DUDI, baits, TRUDI baits… Intelegi?

A doua MAREEE greseala, desi ai transportat lanseta in husa ai folosit o linie principala de competitie de 0,18 pe o apa salbatica, la o partida de relaxare! Greseala de neiertat! In plus, la linia asta total inadecvata situatiei ai venit cu un forfac de 35 cm lungime, de 0.14 grosime si un carlig de 12 de la Drenan. Forfacul trebuia sa fie de 33 cm, fir de 0.13 si carligul Mustad.

Dupa aceea vad ca te-ai pierdut total si ai facut greseala dupa greseala folosind marci de carlige aiurea, grosimi de fire si lungimi de forfacuri cu peste 0,2-0,3 mm peste tolerantele admise!

Dupa cum spuneam si mai sus nefiind un om rau, nu pot sa iti postez un astfel de comentariu rautacios si in consecinta am sa te intreb doar atat:

BA, ESTI PROST? Tu te auzi ce spui? Ce scrii? Ce dracu sa gresesti? Ai gresit cand ti-ai bagat in creierasul ala mic toate rahaturile astea. Du-te mai omule si ia o varga amarata si o linie legata gata din magazin, pune o rama sau 2-3 viermi si pescuieste linistit si mai gandeste-te ca si pestii au sansa lor si nu dau doi bani pe teoriile astea tampite legate de feeder, forfac, competitii…