Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Informatii strict utile

Home Forums Informatii utile, interesante Informatii strict utile Reply To: Informatii strict utile

#12913
Catalin
Catalin
Keymaster

Cateva informatii legate de parcurile pentru ambarcatiuni in Delta

Aveti o barca, o salupa? Mergeti in Delta la pescuit sau doar in plimbare? Daca da inseamna ca aveti deja si o sumedenie de probleme sau de calcule in care v-ati prins de mult urechile.
Am un prieten care are o salupa pe care o tine cu peridoc cu tot intr-un parc de barci de pe malul Dunarii. Nu are importanta locatia si proprietarii, vreau doar sa dezbatem problema acestor locuri, ce ne place si ce nu ne place legat de acestea sau de cei care le patroneaza. Fac asta astazi deoarece mi-a atras atentia un anunt al cuiva care a intrat de curand in acest gen de afacere.
1. In parcul unde prietenul meu isi tine barca i se cer lunar 100 lei pentru pastrarea barcii. Probabil ca piata de profil dicteaza pretul iar unora poate li se pare putin. Mie personal mi se pare mult.
2. Fiecare lansare la apa precum si scoaterea se taxeaza separat cu cate 50 lei operatiunea. Lansarea 50 lei, scosul 50 lei. Adica, agatam peridocul cu barca de un auto, il ducem 2-300 metri pana pe malul Dunarii si lasam barca la apa, idem la intoarcere.
3. Spalatul barcii ( 5-6 metri ) costa 50 lei. Din nou cred ca e mult comparand cu un spalat auto interior/exterior in capitala la 15-30 lei.
4. Ce am remarcat eu urat aici la acest parc?
-de cate ori suni ca vii, oamenii sunt ocupati pana peste cap sau tocmai la ora aia trebuie sa plece…
-peridocul si barca par folosite intre cele doua sosiri ale tale in Delta…
-spalarea barcii pare mai mult o linciureala, zone intinse neatinse de presiunea aparatului, apa imputita prin compartimente, husa mai mult sau mai putin pusa pe barca.
-desi patronii si angajatii sunt super profesionisti in domeniul ambarcatiunilor, nu poti beneficia de niciun sfat sau ajutor ( contra cost ) precum un schimb ulei, o ungere de tija carma, un reglaj la comanda sau pur si simplu o strangere de surub. Toate astea le observi probabil dupa ce te angajezi sa iti tii bunul acolo 12 luni si eventual mai platesti si un avans.

Un calcul mic ne arata ca in 12 luni de stationare la care adaugam 4-5 iesiri cu aceasta barca cheltuim vreo 2000 lei doar pentru pastrarea barcii intr-o stare buna aproape de malul apei.
E bine? E rau?