Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Competente si regulamente

Home Forums Pescuitul pe apele de munte Competente si regulamente Reply To: Competente si regulamente

#12923
Catalin
Catalin
Keymaster

Amatorii de bureti trebuie sa fie atenti pentru ca jandarmii au inceput monitorizarea zonelor impadurite.
Ca urmare a numarului mare de persoane care in aceasta perioada aleg sa se deplaseze in zonele montane pentru a culege fructe de padure, ciuperci sau alte produse nelemnoase specifice fondului forestier, trebuie sa stie ca aceste produse nu pot fi recoltate fara sa aiba avizul ocolului silvic care asigura administrarea fondului forestier din zona respectiva.

In conformitate cu Legea nr. 171 din 16 iulie 2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, jandarmii reamintesc cetatenilor ca: „recoltarea din fondul forestier national a produselor nelemnoase specifice, fara acordul proprietarului si/sau al ocolului silvic care asigura administrarea padurii constituie contraventie silvica si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei pana la 5.000 lei.

Produsele nelemnoase specifice fondului forestier national sunt reprezentate prin: fauna de interes cinegetic, peste din apele de munte, din crescatorii, balti si iazuri din fondul forestier, fructe de padure, seminte forestiere, ciuperci comestibile din flora spontana din cuprinsul acestuia, plante medicinale si aromatice din cuprinsul acestuia, rasina, alte produse. Produsele padurii apartin proprietarilor sau detinatorilor acesteia, dupa caz, cu exceptia faunei de interes cinegetic si a pestelui din apele de munte.

Recoltarea si/sau achizitionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier se fac pe baza avizelor, a autorizatiilor si a actelor de estimare eliberate de unitatile silvice pe principiul teritorialitatii, în conformitate cu normele tehnice aprobate prin ordin al conducatorului autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.