Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Sarbatori, aniversari

Home Forums Aniversari, sarbatori si sarbatoriti Sarbatori, aniversari Reply To: Sarbatori, aniversari

#12947
Catalin
Catalin
Keymaster

Aniversare trista zilele astea! Un an de la tragedia din clubul Colectiv.

Nu vreau sa spun prea multe dar vreau sa clarific pozitia mea fata de acest eveniment trist, inca odata.

Am toata compasiunea pentru cei ramasi in viata, rudele decedatilor, prieteni, cei mutilati… SINCER!!! 

In legatura cu valva si teatrul media care tine capul de afis insa nu sunt de acord.

Copii aia s-au dus de buna voie in clubul ala. Si daca aveau varsta legala, si daca nu o aveau, decizia a fost a lor si poarta responsabilitatea acelei fapte. Au plecat acolo sa se distreze, nu sa invete scoala, nu sa isi apere patria. Au vazut ca e imbulzeala, zgomot, fum… si totusi au decis sa ramana. O decizie care s-a dovedit gresita.

Statul, oamenii din jurul tragediei, au incercat sa faca tot posibilul ca sa ii salveze si sa ii trateze pe supravietuitori pana la final. Au reusit cu unii, nu au reusit cu altii, e de analizat. 

Eu personal, nu i-am trimis acolo, nu le-am dat foc, nu am amestec in tragedie dar am participat si particip prin taxele mele la intr-ajutorarea lor. Sunt foarte mari eforturile facute pentru ei, logistice si financiare! Nu regret participarea mea in calitate de cetatean la acest efort DAR, in tara noastra au fost inainte de Colectiv si dupa o multime de victime, arsi, inundati, bolnavi de cancer sau orice altceva pe care statul nu i-a ajutat cu nimic! Oameni la fel de arsi au murit in anonimat sau umbla mutilati, fara sa fi primit ceva ajutor de undeva. De ce? Pentru ca la Colectiv totul s-a vandut bine, pe bani multi si pe functii mari.

Ce comemoram astazi? Comemoram eroi? Despre ce eroi vorbim? Pai daca la Colectiv au murit eroi atunci in 1907 cine a murit? Sau in 1944? 

Haideti sa ne dam repede doua palme fiecare si sa ne trezim. Niste oameni au plecat la o distractie si au dat de o belea. Alti oameni s-au mobilizat si i-au ajutat cu tot ce au putut. End of story!

Vreti acum si daune? Monumente? De la cine? Vreti alti bani de la stat. de la mine? Pe bune?