Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Echipament de spinning

Home Forums Pescuit la rapitor Echipament de spinning Reply To: Echipament de spinning

#12980
Catalin
Catalin
Keymaster

Atentie la accidente!

Toata viata am purtat in sezonul rece bocanci. Nu ceva deosebit, bocanci de piele, fie genul militar, santier sau piele intoarsa. Am fost multumit fiindca de obicei sunt caldurosi, rezistenti la apa, zapada si in timp.

La vremuri noi apar si bocanci noi deci am fost nevoit sa trec si eu la altceva, defapt am fost nevoit fiindca preturile celor clasici sunt apropiate de ale celor moderni.

Astfel o pereche mai ieftinuta de bocanci cu membrana respirabila, ceva rezistenta la apa si o talpa bunicica la Decathlon m-a costat cam 180 lei. Arata bine si pot sa spun dupa un an de zile ca au si rezistat. I-am folosit la mai bine de 10 iesiri in Delta, pe ploaie, soare, prin noroaie si apa, si pe acasa aproape zilnic. Nu s-au rupt, nu s-au dezlipit, nu miros urat dupa purtare intensa. Se incalzesc si produc un miros de caldura, de material incins care dispare in cateva minute de aerisire. La apa rezista bine si fara tratament, adica intri in apa si nu te uzi. Ma rog, nu i-am folosit pe post de cizme… 

Cu toate aceste plusuri vreau sa va spun ca am avut parte si de experiente urate. Capsele de pe cele trei randuri de sus sunt de tipul prindere rapida adica prezinta o despicatura. Am mai avut bocanci cu asa ceva dar numai pe randul cel mai de sus, ultimul. Ei bine, am avut parte de cateva cazaturi tare urate fiindca aceste capse s-au agatat intre ele, stangul de dreptul. Odata am cazut in Delta de pe un bustean si mi-am luxat piciorul destul de urat, lovit la cap, coaste… O alta cazatura am avut-o pe asfalt, cu lovituri la cap si cot mai tari. Deci in momentul in care dai sa pui pasul hotarat in fata sau in spate te trezesti ca ai picioarele legate si iti pierzi controlul total.

Nu vreau sa dau vina pe producator sau inventatorul acestor capse, ma gandesc ca o mare vina o am eu deoarece am preferat mai mereu sa ii incalt fara sa ma leg la sireturi, in ideea ca las piciorul si bocancul mai aerisit plus rapiditatea incaltarii/descaltarii.

Sansa de a se agata capsa unui bocanc de siretul celuilalt este foarte mare, mai ales daca ai obiceiul sa pasesti ordonat, cu picioarele apropiate. 

Deci, sfatul meu este sa lasati lenea si comoditatea si sa nu faceti ca mine, legati sireturile si eventual purtati si pantalonul peste bocanc!