Recent Replies

Recent Topics

Reply To: ARBDD si ANPA, pescuit si turism civilizat si promovat

Home Forums Legi, decrete, regulamente ARBDD si ANPA, pescuit si turism civilizat si promovat Reply To: ARBDD si ANPA, pescuit si turism civilizat si promovat

#13155
Catalin
Catalin
Keymaster

Conform prevederilor art. 23, alin.(1) din  Ordonanta de Urgenta nr. 85/23.11.2016, pentru modificarea şi  completarea  Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura:

“pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale se practica in baza unui permis de pescuit emis de către beneficiarul contractului de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ.”

Pana la incheierea contractelor de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ, pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale se va desfasura de catre persoanele fizice pe baza permiselor de pescuit  care au fost eliberate de catre ANPA sau de asociatiile de pescari legal constituite aflate in evidenta MADR-ANPA, dupa caz, cu respectarea prevederilor Hotararii Guvernului nr.1016/2008 privind cuantumul taxelor de licentiere şi autorizare in pescuit şi acvacultura.

Mentionam ca documentele reprezentate de:

– chitanta de 30 lei/10 lei, după caz, emisa de Trezorerie pe numele beneficiarului;

– talon de pensie;

 -certificat de handicap;

– adeverinta de elev/student,

vor fi vizate prin  semnatura și stampila de catre asociatiile de pescari legal constituite care desfasoara activitati de pescuit în scop recreativ.