Recent Replies

Recent Topics

Răspunde la: Cu ce ne mai laudam ( singuri )

Acasă Forumuri Pasiunea mea, munca mea Cu ce ne mai laudam ( singuri ) Răspunde la: Cu ce ne mai laudam ( singuri )

#13294
Catalin
Catalin
Keymaster

Nu sunt fan bucatareala, mananc de cele mai multe ori in 5 minute, calculand si scosul alimentelor din frigider precum si punerea lor la loc ( asta e facultativa ).

In Delta sunt si mai disperat, mai nou mancam in barca in timpul marsului pe Dunare sau canale mai lungi.

Cu toate astea mai am si scapari, mai merg in Delta cu baieti care iubesc bucataria si cu care relationez foarte bine.

Anul trecut chiar am reusit sa fac un pas in directia gatitului de subzistenta din Delta iar anul asta sunt hotarat sa trec la o urmatorul nivel. Lucruri simple si pe cat posibil cu materii prime locale.

Un pas important ramane si adunarea unor retete bune, chiar daca sunt mai complicate si nu se preteaza anul asta, nu se stie…

 

Marius Mircea Barău

Se coace peștele, să spunem biban, căci el este peștele tradițional pentru saramură. După ce sunt copți toți, se toarnă apă fierbinte peste ei. Asta doar pentru ai lăsa puțin la muiat ca să se poată ușor îndepărta solzii arși și în general toată arsura care dă un gust amar. Apa asta se aruncă în mod evident iar peștii astfel curățați se asează de regulă întrun platou adânc. Separat se prepară zeama, din apă, puțin ulei, oțet după gust,(bucureștenii storc lămâie, nu e rău nici așa), cimbru obligatoriu, o frunză două de dafin (nu face parte din rețeta tradițională, dar e bun), ardei iute copt odată cu peștele tot așa după gust. ASTA E TOT ! Există influențe mai noi cu care chiar sunt de acord și anume la copt odată cu peștele se mai poate pune ardei gras și roșii. Peste peștele deja aranjat în platou se pune din abundență solzișori de usturoi crud, se așează frumos ardeii grași copți în prealabil și tăiați felii pe lung si roșiile coapte tăiate fie în două fie în patru, Peste tot acest aranjament se toarnă foarte ușor zeama, fierbinte, de care deja am făcut vorbire. Imediat se pun frunze de pătrunjel proaspăt tocat mărunt, printre cele câteva cazuri în care este folosit în bucătăria deltaică. Se pune un capac pentru un sfert de oră. Se consumă cu mămăligă fierbinte, se bea o țuică înainte și multe beri după! POFTĂ BUNĂ !!!