Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Chestii bune si nebune romanesti

Home Forums Social, politic si administrativ Chestii bune si nebune romanesti Reply To: Chestii bune si nebune romanesti

#13463
Catalin
Catalin
Keymaster

Am dat din greseala umbland prin Delta, pe undeva pe Dunarea Veche de panoul publicitar din imagine. Acolo se spune ceva despre un proiect maret realizat de oameni numai unu si unu, ceva facut in folosul nostru, al turistilor din Delta Dunarii.

Merg mult prin Delta si am trecut pe langa majoritatea acestor foisoare sau observatoare de pasari si adevarul despre ele este unul crud.

Mare parte a lor sunt inutilizabile azi, daramate partial sau total ori disparute complet. Problema suparatoare este insa alta sau defapt sunt mai multe incepand cu pretul de executie al unui astfel de foisor si terminand cu amplasamentul lor.

Daca o sa incercati sa va urcati in ele o sa observati ca e foarte greu… Fie ca le gasiti in apa si trebuie sa va suiti direct din barca pe un canal ingust ( Uzlina ), fie nu puteti duce barca la mal sau malul este plin de namol adanc de 30-50 cm. Fie nu se poate ajunge la el din pricina lastarisului. 

Daca totusi ati ajuns langa el va veti lovi de alte probleme si mai grave, scarile sunt aproape verticale si inguste, orificiile de trecere dintre niveluri sunt foarte stramte, scheletele metalic este ruginit si plin de mizerie si panze de paianjeni. In fine, sus lipsesc in mai toate scandurile de la podea si altele de pe la acoperis, gainati de pescarusi…

Dar bomboana de pe coliva este alta, asa ca daca ati reusit sa ajungeti sus intr-un astfel de foisor, nu va mai ramane decat sa ii injurati pe cei care le-au facut si sa coborati ca sa plecati. Pai da, coborati usor ca e si mai periculos la coborare… Poze? Pasari?

Nu aveti ce sa faceti deoarece toate aceste foisoare sunt pozitionate in cele mai tampite locuri, pe canale pline de vegetatie si trafic, salcii inalte, locuri unde nicio pasare intreaga la minte nu cuibareste si de unde oricum nu poti vedea nimic. 

Nu va spun mai multe, incercati si voi aceasta aventura si apoi mai vorbim.