Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Pescuit in Delta Dunarii

Home Forums Pe unde am pescuit in ultimul timp Pescuit in Delta Dunarii Reply To: Pescuit in Delta Dunarii

#13487
Catalin
Catalin
Keymaster

Am umblat si de data asta mai bine de 200-250 kilometri cu barca pe apele Deltei. As fi umblat si mai mult daca vremea nu m-ar fi oprit la Sulina timp de 2-3 zile in care a plouat si in care Estul a reusit sa ridice cota Dunarii la far cu peste 50 centimetri.

Am pescuit in sase zile prin locuri diferite la specii diferite si folosind diverse tehnici. Am prins platici si babusti la viermusi sau boabe de porumb, ciortani de pana la 2 kilograme la rame rosii, negre sau porumb dulce, scobari in mare la musculite artificiale de oblete, scrumbie la taparina la Farul Vechi, bibani si rosioare la taparine, rame sau porumb si desigur multi avati la streamere, voblere, rotative, gume…

Cel mai mult m-am distrat la Sfantu Gheorghe cu avatii, undeva aproape de gura de varsare a Dunarii in Mare. Am profitat de apa calda de 24 grade si m-am pozitionat undeva unde apa imi ajungea cam pana la brau, loc de unde lansam mult mai departe si de unde putem aborda toate directiile, inclusiv tarmul. 

Avatii atacau la suprafata in larg dar de cele mai multe ori ii agatam undeva foarte aproape de mal, in apa mica de 20-30 centimetri. Multi morunasi se jucau pe acolo si banuiesc ca asta ii tinea si pe avati in loc. 

Exemplarele cele mai frumoase erau sarite de kilogram dar nu cred ca atingeau 2 kilograme. 

Superb drilul fulgerator al avatului care fuge paralel cu tarmul…

Am prins de multe ori si cate doi odata. Am folosit la mare o montura cu 4 streamere iar in restul calatoriei monturi cu 2 streamere medii. Toate carligele au fost barbless si toti pestii eliberati, nu am gatit deloc peste…