Reply To: Scandaluri, accidente, situatii delicate, solutii

Home Forums Social, politic si administrativ Scandaluri, accidente, situatii delicate, solutii Reply To: Scandaluri, accidente, situatii delicate, solutii

#13644
Catalin
Keymaster

Multe discutii contradictorii si multe cuvinte urate s-au scris legat de acest incident, unul banal am zis eu si am sa va spun si de ce.

In lungile si multele mele plimbari prin Delta am avut si eu parte de cateva ori de asemenea scene, fapt ce m-a determinat sa fiu mereu mai atent dar sa trag si invataminte din astfel de experiente. Ciudat este ca de cel putin doua ori am reusit sa intru in plase cu motoare mici, de 4 si 6 cp. Desi asta insemna viteze mici si practic timp de reactie, experienta mi-a dovedit ca nu e suficient sa mergi incet, trebuie sa fii si foarte atent la tot ce se intampla in jurul tau.

Prima oara eram pe Bratul Chilia si urcam cu BIC ul catre Patlageanca cu vreo 8-10 km/h, moment in care barca a oprit brusc si motorul la fel. Greu mi-am dat seama ca era ceva la motor si am vazut plasa infasurata pe elice. In timp ce ma chinuiam sa o desfac fara sa produc mari pagube, l-am zarit si pe pescar. Boscorodea ceva catre mine, era nervos iar eu nu intelegeam de ce nu a strigat din timp la mine sa imi atraga atentia. Cert este ca a fost vina mea, nu l-am vazut, nu am fost atent fiindca un plasar adevarat e greu de confundat cu altceva, i se vede bidonul din capatul plasei iar el de regula la celalalt capat al plasei la rame cu motorul ridicat tine plasa intinsa. Trebuie doar sa te uiti pe unde mergi…

Altadata pe Furtuna din pricina valurilor, nu prea mari, nu am vazut o alta plasa si am intrat la fel in ea. Plasa avea plute si parea noua doar ca valurile si vegetatia scufundasera plutele putin si nu se mai vedeau asa ca buf. Nu era nimeni pe acolo desi auzisem ceva voci prin stuf asa ca am desfacut usor si ne-am vazut de drum. A doua zi la plecarea din Maliuc am fost interpelati de un bastinas despre incidentul de pe lac, stia a cui era barca si cui o daduse proprietarul asa ca nu avea rost sa il mintim, am recunoscut ca nu am vazut-o si ca nu i-am taiat-o.

In alte dati cu motoare mari si viteze mari am mai avut incidente, de data asta in calitate de pasager si nu de pilot, in orice caz, cu cat gonesti mai tare si iti umbla si mintea mai hai-hui cu atat mai mari ai sansele sa faci vreo prostie.

In general plasele sunt semnalizate, mergand mai des in Delta le cam stii ce fel sunt si cum sunt pozitionate. Nu vad de ce ai taia una intentionat mai ales ca sansele sunt mari ca acel om, pescar comercial sa fie unul cinstit, platitor de taxe. Si daca nu ar fi asa si tot nu cred ca ar fi corect sa faci pe justitiarul taind sau scotand plasele asa cum am mai vazut unele filmari.

Comments are closed.