Reply To: Cu barca prin Delta

Home Forums Pescuit si agrement in Delta Dunarii Cu barca prin Delta Reply To: Cu barca prin Delta

#14435
Catalin
Keymaster

Iesirea de saptamana trecuta din Delta a fost una reusita in mare parte. Am sa incerc sa trag cateva concluzii si sa prezint filmul celor 9 zile asa cum l-am vazut eu.

In primul rand vremea a fost ca si anul trecut schimbatoare, cu soare arzator uneori si cu frig patrunzator alteori. Vant cu rafale puternice, ploi noaptea si nopti friguroase. Pestele a fost si el mofturos uneori si darnic alteori. Cotele scazute au fost si ele si bune si rele.

In primele doua zile am mers catre Sfantu si am campat acolo. Avatii au fost putini si mici pe traseu iar in mare doar mici chiar daca uneori multi. Stationarul si el slab. 

Traseul catre Sulina a fost placut, vantul si curentul canalului ce leaga cele doua localitati ne-au ajutat sa pescuim mult si bine. Multe stiuci, unele la 1,5 kilograme cantarite. Bibani sau rosioare accidental sau deloc.

Sulina slabuta si ea. Doua zile de pescuit si testat locurile consacrate fara mari rezultate. Cativa avati mai rasariti pe la Mila 2 si altii rataciti in rest. La stationar slabut, ceva somotei dar rari. Nici pe traseul catre Mila 23 nu am avut mai mult noroc.

La Mila am mai spalat rusinea cu niste avati si obleti. 

Au urmat apoi zilele mai productive pe Olguta, Baclanesti, Sontea, Fortuna… Multi bibani mari, rosioare mari de aproape 400 grame cantarite si stiuci. Am testat multe naluci si in privinta asta sunt foarte multumit. Am aflat cam ce imi mai lipseste de prin truse… Am testat si mustele, culori, marimi si forme si am mai tras ceva concluzii si in privinta lor. 

Si drumul de intoarcere a fost frumos si cu capturi, avati la 1,5-2 kilograme si pe Sulina si pe Sfantu in locuri care la cote normale nu valorau mare lucru. Avati pe Cranjala. Descoperire de locuri noi datorita cotelor mici, de tinut minte… Cam asta cred ca a fost ultima iesire cu barca pe 2018. Urmeaza Pardina dupa stiuci si avati cu masina.

Comments are closed.