Reply To: Fiare, plastice, fulgi sau momeala naturala?

Home Forums Pescuit la rapitor Fiare, plastice, fulgi sau momeala naturala? Reply To: Fiare, plastice, fulgi sau momeala naturala?

#14558
Catalin
Keymaster

Un inceput de iarna ciudat cu vreme rece si gheata pe ape dar cu capturi frumoase de stiuca. Ce ma intriga e ca toti prietenii mei care pescuiesc zilele astea o fac in sistem spinning cu naluci artificiale iar capturile sunt frumoase, in general de peste 2 kilograme.

Pe Olt se prinde bine in general in zonele barajelor, sub ele, acolo unde se formeaza praguri si ape cu adancimi diferite. Smecherii pescuiesc din barca si nu au zile de odihna atata timp cat se prinde. Nu se elibereaza decat exemplarele mici si asta deoarece jandarmeria face controale si amendeaza si lipsa permisului si capturile peste limita de 5 kilograme sau pe acelea subdimensionate. Pentru plase monofilament, parasute, televizoare, se face dosar penal si se da amenda 500-1000 lei. Asta in zona de campie, Slatina, Valcea…

Pe Arges la fel, zonele de sub caderile de apa tin stiuci grase si flamande. Nalucile castigatoare in ambele cazuri sunt oscilantele.

Pe Neajlov legea o face barca si twisterul verzui-fluo.

Pe Mures sunt sigur ca se mai prinde stiuca doar ca acolo colegii nostri au intrat la hibernare…

Comments are closed.