Reply To: Unelte si accesorii pentru pescuit

#14671
Catalin
Keymaster

Si astazi mi-am petrecut ziua la birou si am continuat cu intretinerea echipamentelor de pescuit. Initial am vrut sa verific un textil sa vad prin comparatie cu altele daca e mai subtire sau mai gros. Am uitat sa va spun ca de cativa ani am trecut pe fire textile chinezesti adica de pe AliExpress. Am verificat mai intai piata sa vad cam ce se vinde pe acolo, am citit reviewurile apoi am comandat. Am luat de la vreo 4 producatori care mi-au parut mai pe gustul meu si am ales sa comand mai intai firele cele mai subtiri pe care le-am comparat cu alte fire luate de pe la noi. Nu a fost simplu fiindca a durat mult de la etapa de cautari si informari si pana la cea in care dupa un sezon de folosire sa pot sa le pun cate o eticheta. Acum pot sa va spun ca in general intre firele luate din China si cele de la noi nu e mare diferenta de calitate, de pret insa e una semnificativa. Daca din Romania un fir de 100-135metri bunicel costa in jur de 100lei, din China poti lua ceva asemanator ca si calitate dar la un pret mult, mult mai mic. Spre exemplu eu am achizitionat de la un producator ceva mai ieftin un mosor de 1000metri cu 50lei si vreau sa va spun ca au mosoare si de 2000metri. De la un alt producator am luat tot cu 50lei un mosor de 500metri de fir foarte subtire, cred ca e cel mai subtire gasit in China si comparativ cu ceva similar de la noi cred ca ar avea 0,08mm.
Concluzia este ca sunt multumit de firele astea si am hotarat sa raman la ele deocamdata. Am umplut astazi toti tamburii mulinetelor si vreau ca dupa fiecare partida mai lunga, de o zi plina, sa tai ultimii metri, cei mai uzati. Astfel voi avea zi de zi fir nou si rezistent si la un pret ridicol deoarece cred ca 1000metri nu pot fi consumati intr-un an chiar daca tai zilnic 10-15metri.
Am mai reusit tot astazi sa ansamblez vechiul Ecusima si sa ii confectionez o saiba de teflon cu care am compensat uzura laterala a galetului. Am sters-o si uns-o, i-am intors firul invers si l-am pastrat fiindca erau mai bine de 200metri de fir nefolosit si de care am fost multumit anul asta. Firul are o rezistenta de vreo 4-4,5kilograme si mi-a fost suficient la avatii de Dunare si Delta dar si la stiuci. In 2019 Ecusima asta de 3000 o sa o folosesc mai mult in conditiile grele de mare, saratura si nisip fin, pentru a le proteja pe cele noi, Tica 3000 si Tica 4000. Pe astea am pus fire mai grosute, de la 0,1 pana la 0,165mm si am mai pastrat un tambur de 4000 pe care trebuie sa comand si sa pun un 0,30-0,32mm care va fi folosit in Norvegia in ocean. Deja ma simt foarte increzator si pregatit pentru noul an, mai am de verificat betele apoi geanta cu naluci, completare, si gata pe parte de spinning.

Comments are closed.